Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gelredome te duur voor feestje Johan Cruijff Schaal

Vitesse

De fans van Vitesse hebben dubbel pech, zo lijkt het. De supportersvereniging boycot de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen hun club en landskampioen Feyenoord in de Kuip. En nu blijkt dat ze ook niet in het GelreDome terecht kunnen voor een feestje. De club en supportersvereniging zijn tot de conclusie gekomen dat het afhuren van het stadion te duur is.

De gemeente Arnhem had voorgesteld om fans op schermen in hun eigen stadion naar het duel te laten kijken. De supportersvereniging onderzoekt nu de mogelijkheid om in het centrum van Arnhem grote schermen neer te zetten. “Als we niet met z’n allen naar De Kuip kunnen, dan maar met z’n allen een feest in eigen stad bouwen”, laat voorzitter Paul Koster weten. Er wordt gedacht aan de Korenmarkt en de Jansplaats.

Onvrede

De Supportersvereniging Vitesse boycot die wedstrijd uit onvrede over het aantal kaarten dat voor hen beschikbaar is. Een handvol fans zal op 5 augustus overigens wel naar De Kuip afreizen om een statement te maken. De club steunt die actie. “Wij zijn de dupe van een haastklus”, zegt algemeen directeur Joost de Wit.

De KNVB besloot onlangs de strijd om de Johan Cruijff Schaal te verplaatsen van de Amsterdam Arena naar het stadion van de landskampioen. Daardoor krijgt de bekerwinnaar dit jaar alleen het aantal voor het uitvak beschikbare kaarten. “Zo verworden wij tot figurant bij een wedstrijd waarin we als bekerwinnaar de hoofdrol vervullen.”

Begrip

Ook spelers en staf van Vitesse hebben begrip getoond voor de boycot, na een goed gesprek met de supportersvereniging. Koster: “Ze snappen ons volledig, al zeiden ze aanvankelijk nog dat ze liever steun hadden van 1.200 supporters dan van nul.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair