Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gelredome te duur voor feestje Johan Cruijff Schaal

Vitesse

De fans van Vitesse hebben dubbel pech, zo lijkt het. De supportersvereniging boycot de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen hun club en landskampioen Feyenoord in de Kuip. En nu blijkt dat ze ook niet in het GelreDome terecht kunnen voor een feestje. De club en supportersvereniging zijn tot de conclusie gekomen dat het afhuren van het stadion te duur is.

De gemeente Arnhem had voorgesteld om fans op schermen in hun eigen stadion naar het duel te laten kijken. De supportersvereniging onderzoekt nu de mogelijkheid om in het centrum van Arnhem grote schermen neer te zetten. “Als we niet met z’n allen naar De Kuip kunnen, dan maar met z’n allen een feest in eigen stad bouwen”, laat voorzitter Paul Koster weten. Er wordt gedacht aan de Korenmarkt en de Jansplaats.

Onvrede

De Supportersvereniging Vitesse boycot die wedstrijd uit onvrede over het aantal kaarten dat voor hen beschikbaar is. Een handvol fans zal op 5 augustus overigens wel naar De Kuip afreizen om een statement te maken. De club steunt die actie. “Wij zijn de dupe van een haastklus”, zegt algemeen directeur Joost de Wit.

De KNVB besloot onlangs de strijd om de Johan Cruijff Schaal te verplaatsen van de Amsterdam Arena naar het stadion van de landskampioen. Daardoor krijgt de bekerwinnaar dit jaar alleen het aantal voor het uitvak beschikbare kaarten. “Zo verworden wij tot figurant bij een wedstrijd waarin we als bekerwinnaar de hoofdrol vervullen.”

Begrip

Ook spelers en staf van Vitesse hebben begrip getoond voor de boycot, na een goed gesprek met de supportersvereniging. Koster: “Ze snappen ons volledig, al zeiden ze aanvankelijk nog dat ze liever steun hadden van 1.200 supporters dan van nul.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair