Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Bond van Wetsovertreders gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

BWO Lokaal

De Bond van Wetsovertreders (BWO) gaat in maart 2018 meedoen aan de Arnhemse gemeenteraadsverkiezingen. Als ‘BWO Lokaal’ wil de partij vooral aandacht vragen voor gedetineerden die na hun straf op straat terecht komen.

“We willen een tweede Fort Oranje voorkomen”, zegt BWO Lokaal over de onlangs gesloten camping in het Brabantse Rijsbergen. Hier moesten 35 gezinnen met een zorgbehoefte van het terrein af en de straat op.

Twee ambtenaren

“Er moeten twee ambtenaren komen die gedetineerden vanuit de gevangenis gaan begeleiden naar een normaal leven buiten. Zij moeten zorgen voor een legitimatiebewijs, werk of uitkering en onderdak.”

De BWO is opgericht in 1972. Ze willen niet alleen overkomen als actiegroep, maar  bieden ook hulp waar nodig. ‘Samen op weg naar een betere toekomst’ is hun slogan.

Vuilniszakje

De bond doet in Arnhem mee omdat er hier een gevangenis staat. Hier zouden gedetineerden ‘vaak met een vuilniszakje op straat worden gezet na hun straf te hebben uitgezeten’.

Eerder maakte de bond bekend mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in onder meer Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Ze willen niet alleen opkomen voor het belang van gedetineerden, maar ook voor mensen die ‘slecht’ een bekeuring hebben gekregen voor te hard rijden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair