Beginpagina Nieuws Arnhem krijgt Audrey Hepburnplein

Arnhem krijgt Audrey Hepburnplein

5 min leestijd
0

Het nieuwe Focus Filmtheater staat straks aan het Audrey Hepburnplein. Die naam is door burgemeester en wethouders gekozen. De gemeente organiseerde een prijsvraag voor een nieuwe naam van het plein. De wedstrijd leverde ruim 220 suggesties op, waarbij het Audrey Hepburnplein één van de namen was die vaker genoemd werd. Ook de naam Broerenplaats scoorde goed.

Het college van burgemeester en wethouders hakte vandaag de knoop door omdat zij de argumenten voor Audrey Hepburnplein passend vinden voor Arnhem én voor die plek. De inzenders van de naam Audrey Hepburnplein zijn geïnformeerd over de keuze. Zij krijgen onder andere een exemplaar van het straatnaambord op het moment dat dit gemonteerd wordt.

Audrey Hepburn

Het college vindt de naam passend omdat de van oorsprong Arnhemse Audrey Hepburn een wereldberoemde actrice was. Bovendien kwam zij namens UNICEF op voor kinderen in de hele wereld. Audrey volgde in de periode 1939 tot 1945 balletlessen bij de Arnhemse Muziekschool. Zij was een stijlcoon in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw. Dat past dan weer mooi bij Arnhem als Modestad.

Foute ouders

Maar niet alleen positieve elementen zitten geplakt aan Audrey Hepburn. Zo was de moeder van Audrey Hepburn een bewonderaar van Hitler en het idee voor een nieuwe Duitsland. Ook de vader van Audrey Hepburn was lid van de Britsche fasitische organisatie ‘British Union of Fascists’. De moeder van Audrey Hepburn heeft ook gezorgd voor de eerste carrierestappen van de actrice. Door haar contacten kon Audrey Hepburn optreden in Musis Sacrum en de Schouwburg.

“Dit kon alleen als je goede contacten had met de Duitsers’, aldus de directeur Sarah Thurlings van het Airborne Museum. Die hebben in 2016 onderzoek gedaan naar de ouders van Audrey Hepburn. Audrey Hepburn deed overigens wel afstand van de visie van haar ouders.

Wat vinden ondernemers en anderen rond het plein van de nieuwe naam? En hebben ze last van de werkzaamheden? Floris van Loon van RTV Arnhem vroeg het ze.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…