Beginpagina Nieuws Gijzelnemer Klarendal wilde aandacht

Gijzelnemer Klarendal wilde aandacht

4 min leestijd
0
politie

De man uit Arnhem die in mei met een nepbom om zijn middel in Klarendal twee mensen gegijzeld hield, wilde aandacht. Het was een een wanhoopsdaad. Tijdens zijn pro forma-zitting gisteren, vertelde hij begrip te willen voor zijn medische situatie.

De 57-jarige Arnhemmer heeft al jaren hart- en nierklachten en heeft diabetes. Hij was nog maar net uit het ziekenhuis ontslagen, toen de sociale dienst hem wees op zijn sollicitatieplicht. De man vertelde dat hem dat in het verkeerde keelgat schoot.

Voormalig militair

De man is een voormalig militair en ging die ochtend in volle legeruitrusting naar de wijkpost. Hij weigert nu inzage in zijn medisch dossier uit de tijd dat hij bij Defensie werkte. De officier van justitie overweegt opname in het Pieter Baan Centrum. Er zouden namelijk aanwijzingen zijn dat de man grootheidswanen heeft.

De raadsvrouw benadrukte dat de actie een roep om aandacht was en dat de verdachte zijn doel heeft bereikt. Verder meende ze dat de gegijzelden wisten dat het wapen nep was en dat ze zich niet bedreigd hadden gevoeld. De man is nooit eerder met justitie in aanraking geweest en ook niet bekend bij de geestelijke gezondheidszorg.

Weigering

Hij weigert mee te werken aan onderzoek door gedragsdeskundigen. Hij vindt dat hij psychisch in orde is. Lichamelijk zou hij al dertig jaar klachten hebben. De rechtbank ging echter niet in op het verzoek de voorlopige hechtenis te schorsen. “U hebt veel ophef veroorzaakt. We hebben geen inzicht in uw gedachtenwereld en het is onvoorspelbaar of zoiets nog een keer kan gebeuren.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer RenĂ© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…