Connect with us
He Komaan

Nieuws

Rechter: treed op tegen gemeente om schending privacy

container

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet de gemeente Arnhem op de vingers tikken vanwege het huidige afvalsysteem. Dat vindt de rechtbank. Eerder had de privacywaakhond geoordeeld dat het systeem de privacy van Arnhemse burgers schendt. Maar ze willen er niet tegen optreden omdat de gemeente een nieuw inzamelingssysteem, de zogeheten diftar, invoert.

Sindsdien heeft de gemeenteraad echter besloten dat die invoering wordt uitgesteld. Daarom vindt de rechter dat de AP alsnog de privacywetgeving moet handhaven bij de gemeente. Een Arnhemse burger heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de privacywaakhond. Dezelfde man is naar de rechter gestapt toen de AP besloot niet op te treden.

Doelloos

Met het huidige systeem verzamelt de gemeente persoonsgegevens zonder dat dit een doel heeft. Dat is tegen de wet. Voor het diftar-systeem zijn de gegevens wel nodig. De gemeente moet kunnen bijhouden hoeveel afval iedereen weggooit, zodat ze weten hoeveel burgers moeten betalen. Daarom is persoonsregistratie dan wel legaal.

De gang van zaken rond de invoering van de diftar is nog te onzeker, vindt de rechter. Daarom kan de AP dit soort beslissingen niet nemen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair