Connect with us
He Komaan

Nieuws

Samenwerking corporaties moet woning zoeken makkelijker maken

volkshuisvesting

Woningzoekenden die zich in willen schrijven voor een huis, kunnen dit nu voor de hele regio doen. Zeventien woningcorporaties in Arnhem, Nijmegen en een aantal kleinere gemeenten bundelen hun krachten. Zij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het makkelijker te maken woningen te zoeken.

Hiermee streven ze naar een eerlijke en duidelijke verdeling van de 99.000 sociale huurwoningen in de regio. Huurders kunnen hierdoor simpeler en onder gelijke condities binnen de regio betaalbaar wonen op de plek die zij willen, aldus de woningcorporaties.

Stabiliteit

Zeventien corporaties hebben het convenant ondertekend. “In een tijd van veel en ingrijpende ontwikkelingen op de woningmarkt kiezen wij voor samenwerking en stabiliteit in het belang van de woningzoekenden”, zo melden ze in een gezamenlijk bericht.

In Arnhem nemen de grote corporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal deel. Binnen de samenwerking is afgesproken, dat de aangeboden huurwoningen met gelijke criteria en met één urgentiesysteem worden aangeboden. Dit geeft woningzoekenden duidelijkheid.

Dezelfde regels

Binnen de regio gelden voor de sociale huur-woningen van de samenwerkende corporaties vanaf nu dezelfde regels. Woningzoekenden kunnen zo binnen de woningmarktregio wonen waar zij willen. Verder hebben de corporaties tot 2019 een gezamenlijke visie, waarmee ze als één partner met gemeentes kunnen onderhandelen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair