Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Samenwerking corporaties moet woning zoeken makkelijker maken

volkshuisvesting

Woningzoekenden die zich in willen schrijven voor een huis, kunnen dit nu voor de hele regio doen. Zeventien woningcorporaties in Arnhem, Nijmegen en een aantal kleinere gemeenten bundelen hun krachten. Zij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het makkelijker te maken woningen te zoeken.

Hiermee streven ze naar een eerlijke en duidelijke verdeling van de 99.000 sociale huurwoningen in de regio. Huurders kunnen hierdoor simpeler en onder gelijke condities binnen de regio betaalbaar wonen op de plek die zij willen, aldus de woningcorporaties.

Stabiliteit

Zeventien corporaties hebben het convenant ondertekend. “In een tijd van veel en ingrijpende ontwikkelingen op de woningmarkt kiezen wij voor samenwerking en stabiliteit in het belang van de woningzoekenden”, zo melden ze in een gezamenlijk bericht.

In Arnhem nemen de grote corporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal deel. Binnen de samenwerking is afgesproken, dat de aangeboden huurwoningen met gelijke criteria en met één urgentiesysteem worden aangeboden. Dit geeft woningzoekenden duidelijkheid.

Dezelfde regels

Binnen de regio gelden voor de sociale huur-woningen van de samenwerkende corporaties vanaf nu dezelfde regels. Woningzoekenden kunnen zo binnen de woningmarktregio wonen waar zij willen. Verder hebben de corporaties tot 2019 een gezamenlijke visie, waarmee ze als één partner met gemeentes kunnen onderhandelen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair