Beginpagina Nieuws Samenwerking corporaties moet woning zoeken makkelijker maken

Samenwerking corporaties moet woning zoeken makkelijker maken

4 min leestijd
1
volkshuisvesting

Woningzoekenden die zich in willen schrijven voor een huis, kunnen dit nu voor de hele regio doen. Zeventien woningcorporaties in Arnhem, Nijmegen en een aantal kleinere gemeenten bundelen hun krachten. Zij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het makkelijker te maken woningen te zoeken.

Hiermee streven ze naar een eerlijke en duidelijke verdeling van de 99.000 sociale huurwoningen in de regio. Huurders kunnen hierdoor simpeler en onder gelijke condities binnen de regio betaalbaar wonen op de plek die zij willen, aldus de woningcorporaties.

Stabiliteit

Zeventien corporaties hebben het convenant ondertekend. “In een tijd van veel en ingrijpende ontwikkelingen op de woningmarkt kiezen wij voor samenwerking en stabiliteit in het belang van de woningzoekenden”, zo melden ze in een gezamenlijk bericht.

In Arnhem nemen de grote corporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal deel. Binnen de samenwerking is afgesproken, dat de aangeboden huurwoningen met gelijke criteria en met één urgentiesysteem worden aangeboden. Dit geeft woningzoekenden duidelijkheid.

Dezelfde regels

Binnen de regio gelden voor de sociale huur-woningen van de samenwerkende corporaties vanaf nu dezelfde regels. Woningzoekenden kunnen zo binnen de woningmarktregio wonen waar zij willen. Verder hebben de corporaties tot 2019 een gezamenlijke visie, waarmee ze als één partner met gemeentes kunnen onderhandelen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer René Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…