Connect with us
He Komaan

Nieuws

Ouderen met geheugenproblemen in Paasbergkerk

Paasbergkerk

September, aanbieder van zorg aan ouderen met geheugenproblemen, heeft de locatie Villa Paasberg aan de Da Costastraat verbouwd. Eerst was het een zorghotel,  nu is het een woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen. Vanaf augustus is er plek voor nieuwe bewoners, laat September weten.

De instelling streeft naar meer huiselijke gezelligheid. Zo is er een open woonkeuken gebouwd en zijn er meer woonkamers gekomen.  Het aantrekken en verbouwen van het zorghotel naar woonhuis komt voort uit de groeiende vraag naar dit soort kleinschalige woonvormen.

Vervelen

September wil meer uitgaan van datgene wat iemand nog wel kan. “Tuinieren, samen koken of het doen van de was, de bewoners vervelen zich alleen wanneer zij dat zelf graag willen. De deuren van het huis staan altijd open voor familie, vrienden en bekenden.”

Volgens oprichter Michiel van Putten zijn er ook geen vaste bezoektijden meer. Deze nieuwe werkwijze betekent voor September Arnhem ook dat er in het woonhuis geen restaurant en kok meer zullen zijn vanaf augustus. Koken doen de bewoners samen met de verzorgenden.

Bezoek

Ook geven de woonkamers in het pand volgens Van Putten de mogelijkheid voor de bewoners om gezellig met elkaar te zijn en daar bezoek te ontvangen. “Waar mensen vroeger veel in hun kamer zaten, kunnen zij nu in de woonkamer of open woonkeuken samen zijn. Dat is veel leuker en gezelliger en bevordert het welzijn van de bewoners.”

De voormalige hervormde Paasbergkerk uit 1932 is een gemeentelijk monument. Een deel is gebouwd als kosterswoning. In 1992 raakte het gebouw zijn kerkfunctie kwijt. Aanvankelijk kwamen er appartementen in, later een zorghotel.

René Gademann interviewt de directeur. “Bewoners kunnen hier zichzelf blijven.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair