Beginpagina Nieuws Ouderen met geheugenproblemen in Paasbergkerk

Ouderen met geheugenproblemen in Paasbergkerk

4 min leestijd
0
Paasbergkerk

September, aanbieder van zorg aan ouderen met geheugenproblemen, heeft de locatie Villa Paasberg aan de Da Costastraat verbouwd. Eerst was het een zorghotel,  nu is het een woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen. Vanaf augustus is er plek voor nieuwe bewoners, laat September weten.

De instelling streeft naar meer huiselijke gezelligheid. Zo is er een open woonkeuken gebouwd en zijn er meer woonkamers gekomen.  Het aantrekken en verbouwen van het zorghotel naar woonhuis komt voort uit de groeiende vraag naar dit soort kleinschalige woonvormen.

Vervelen

September wil meer uitgaan van datgene wat iemand nog wel kan. “Tuinieren, samen koken of het doen van de was, de bewoners vervelen zich alleen wanneer zij dat zelf graag willen. De deuren van het huis staan altijd open voor familie, vrienden en bekenden.”

Volgens oprichter Michiel van Putten zijn er ook geen vaste bezoektijden meer. Deze nieuwe werkwijze betekent voor September Arnhem ook dat er in het woonhuis geen restaurant en kok meer zullen zijn vanaf augustus. Koken doen de bewoners samen met de verzorgenden.

Bezoek

Ook geven de woonkamers in het pand volgens Van Putten de mogelijkheid voor de bewoners om gezellig met elkaar te zijn en daar bezoek te ontvangen. “Waar mensen vroeger veel in hun kamer zaten, kunnen zij nu in de woonkamer of open woonkeuken samen zijn. Dat is veel leuker en gezelliger en bevordert het welzijn van de bewoners.”

De voormalige hervormde Paasbergkerk uit 1932 is een gemeentelijk monument. Een deel is gebouwd als kosterswoning. In 1992 raakte het gebouw zijn kerkfunctie kwijt. Aanvankelijk kwamen er appartementen in, later een zorghotel.

René Gademann interviewt de directeur. “Bewoners kunnen hier zichzelf blijven.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer René Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…