Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemmers vieren eenjarig bestaan Pokémon Go in park Sacre Coeur

Zaterdagavond was er een grote groep Pokémon Go spelers in park Sacre Coeur bij elkaar gekomen. Zij vierden het eenjarige bestaan van het Pokémon-spelletje.

Dat het telefoonspelletje nog populair blijkt te zijn was gisteren te zien in park Sacre Coeur. In het park in de buurt van station Presikhaaf waren gisteren een aantal Arnhemmers bij elkaar gekomen. Meer dan 80 Arnhemmers kwamen gisteren bij elkaar en speelde gezamenlijk Pokémon go. De Arnhemmers speelde gezamenlijk het spelletje en aten gezamenlijk bij een BBQ. De gameontwikkelaar Niantic had gisteren voor hun één jarige bestaan een opdracht bedacht. Heel de wereld moest op hetzelfde moment Pokémon vangen om unieke Pokémon te krijgen.

Pokémon
Miljoenen mensen over de hele wereld zijn een jaar geleden begonnen met het spelen van het telefoonspelletje Pokémon Go. De bedoeling van Pokémon Go is om in de echte wereld monsters (Pokémon) te vangen met speciale ballen via hun telefoon. Mensen moeten naar verschillende plekken lopen om daar de Pokémon te vangen of materiaal te krijgen die ze nodig hebben voor een gevecht. Uiteindelijk moet een Pokémon speler de monsters trainen en laten vechten in speciale arena’s. Daarmee kunnen ze punten en speciale Pokémon geld verdienen. Doordat er steeds meer Pokémon komen en steeds meer mogelijkheden zijn met het spelletje, blijft het populair. In Arnhem spelen nog honderden mensen het spelletje.
In Arnhem hebben de Pokémon vangers in het begin veel problemen veroorzaakt in park Sonsbeek. Zo was er regelmatig parkeerproblemen bij de Chinese restaurant in Sonsbeek en bleef er veel rommel achter in de Stijlen tuin. Maar Pokémon Go heeft ook een hoop positieve effecten veroorzaakt. Zo blijken er op bepaalde plekken minder diefstallen geweest omdat er meer mensen ook in de avonduren op straat liepen die het spelletje speelde.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gouden Kalf eventjes in Arnhem

foto: IHVA

Gisteren werd er een Gouden Kalf op Willemsplein tijdelijk neergezet met een hijskraan. De grote Gouden Kalf van 1500 kilo en 4 meter hoog is neergezet om het Nederlands Film Festival te promoten. 

Vanaf 14:00 tot 18:00 stond het Gouden Kalf op Willemsplein. Het beeld is neergezet door de sponsor het het filmfestival L’OR en reist heel Nederland rond om uiteindelijk 25 september in Utrecht te eindigen. Daar wordt het jaarlijkse filmfestival gehouden. De Gouden Kalf is met een hijskraan neergezet en opgehaald om naar de volgende locatie te gaan. Het beeld is compleet met bladgoud overgoten. Het is overigens niet voor het eerst dat er een gouden dier op Willemsplein stond. Paar maanden geleden was het hert ingepakt met goud papier voor het Gelderse Film Festival.

Nederlands Film Festival-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sekswerkers blijven een zorg voor gemeente

foto: Wikimedia

Sekswerkers blijft een moeilijk onderwerp binnen de raad. Moet je nu de sekswerkers een veilige plek geven of juist op allerlei manieren het beroep in Arnhem laten uitsterven? Doen we nu genoeg of mag het nog een onsje meer?Woensdag avond spraken escort Mischa en de heer Boer van Non Nobis. Zij spraken in nadat D66-raadslid Susan van Oomen dit onderwerp ter spraken bracht.

Er blijven wantoestanden in Arnhem volgens sekswerker Micha. Ze vertelde dat transvrouwen geen plek krijgen in clubs, dat er nog steeds veel illegalen sekswerkers thuis of op afgelegen plekken klanten ontvangen. “Vorig jaar waren er 126 sekswerkers vermoord in Nederland. Hiervan zijn 86 zaken niet opgelost en 40 zaken wel.” aldus Micha. Maar er gebeuren nog steeds te veel problemen, want ruim 79% van de sekswerkers durft geen aangiften te doen omdat ze bang zijn voor gevolgen. Zo weten criminelen dat sekswerkers geen aangiften doen en worden dan ook beroofd. Volgens de heer Boer van Non Nobis is het onmogelijk om prostitutie

Schaf pasjes af!

Volgens sekswerker Micha moeten de pasjes worden afgeschaft voor de zorgzone. Veel sekswerkers willen graag veilig hun werk doen maar kunnen geen pasje krijgen van de gemeente. Hierdoor gaan vrouwen illegaal werken. Volgens wethouder Louwers heeft één sekswerker een pasje aangevraagd en gekregen van de gemeente. Echter bleek dat deze sekswerker niet meer in beeld is bij de gemeente Arnhem. Ook moet de gemeente tijdens controle bij thuiswerker niet gemeld worden bij de huurbaas zoals woningbouwcoöperaties of sekswerkers achtervolgen door de stadswacht bij sekswerkers.

De heer Boer van Non Nobis geeft aan een gebied te willen ontwikkelen waar sekswerkers veilig en comfortabel kunnen werken.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair