Connect with us
He Komaan

Nieuws

Warmtenet onder Apeldoornseweg op lange baan geschoven

apeldoornseweg

De aanleg van het warmtenet onder de Apeldoornseweg is voorlopig van de baan. De samenwerkende partners willen eerst met de wijk in gesprek gaan voordat ze verder gaan met de plannen rond de straat. De herinrichting van de straat gaat wel gewoon door, zegt een medewerker van de gemeente.

Het warmtenet is een aftakking van de al bestaande stadsverwarming. Die levert restwarmte van de vuilverbranding bij Duiven. Recent bleek dat de aanlegkosten vele malen hoger uitvallen dan de samenwerkende partijen in eerste instantie hadden voorzien.

Onverantwoord

Daarnaast is nog niet zeker of het warmtenet de beste optie is voor aanliggende wijken. Bij deze hoge kosten willen de samenwerkende partijen weten hoe de wijken hier in staan. Het is op dit moment daarom onverantwoord om nu deze middelen in de aanleg van een dergelijk net te steken, stellen de samenwerkende partijen vast volgens de wijkwebsite van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier.

Omwonenden willen wel onder meer maatregelen tegen de luchtvervuiling door de doorgaande Apeldoornseweg. de gemeente zegt dat daar al maatregelen tegen zijn genomen. Zo zou het vrachtverkeer zijn beperkt door de milieuzone. Daarnaast heeft de gemeente het over verkeersmanagement.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair