Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Oranje paraplu’s kondigen komst studenten Presikhaaf aan

oranje paraplu Presikhaaf

Zo’n 50 paraplu’s hebben donderdag winkelcentrum Presikhaaf oranje gekleurd. “De vrolijk gekleurde regenschermen zijn bedoeld als ludieke actie, om te laten zien dat we onderdak komen bieden”, legt studentenhuisvester SSH& uit. “En niet alleen dat. Ook brengen ze met oranje, de kleur van plezier, humor en optimisme, extra levendigheid naar de wijk.”

De studentenwoning-organisatie wil met name de aandacht vestigen op het Helix-gebouw, dat naast Winkelcentrum Presikhaaf staat. Dit voormalige Rijkswaterstaatgebouw moet binnenkort zo’n 300 studenten huisvesten. Alle kamers zijn verhuurd. Over een maand moeten de eerste studenten er intrekken.

Positief

Ook in de nabijgelegen Zoomstraat worden binnenkort 90 appartementen aangeboden aan studenten. Daar hebben de jongeren de beschikking over een appartement met eigen keuken, badkamer en toilet. Volgens SSH& reageren wijkbewoners positief op de komst van studenten in de panden. Omwonenden zouden blij zijn met jonge bewoners in de wijk.

Op 29 augustus is de officiële opening. Dan vindt het evenement Into the Sky plaats. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen. Onder het genot van hapje, een drankje en muziek kan er genoten worden van het uitzicht én van verschillende workshops.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair