Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Unieke plekken bezoeken tijdens Open Monumentendag

markt Arnhem

Er zijn diverse monumenten te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september. Zo kun je onder de grond in de stadskelders, kun je het oudste pand van Arnhem bezoeken én dit jaar kun je de steigers van de Eusebiuskerk op.

Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsnissen en fraaie tongewelven, maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Eén van die kelders bevindt zich onder het Sint Petersgasthuis, één van de oudste gebouwen van Arnhem. Destijds een gasthuis.

Middeleeuwen

Nu is het pand helemaal gerestaureerd. Hierbij zijn de middeleeuwse traptoren en de dakconstructie weer fraai toegankelijk en zichtbaar zijn gemaakt. Het gebouw wordt nu gebruikt door de DrieGasthuizengroep. Op de Open Monumentendag ga je onder begeleiding van een gids terug naar de Middeleeuwen. De rondleidingen zijn om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De duur is ruim anderhalf uur.

Behalve onder de grond, kun je ook de lucht in.  Altijd benieuwd geweest hoe de Eusebiuskerk eruit ziet aan de buitenkant onder de steigers? Grijp dan nu je kans! Peter Koelewijn, manager van de restauratie, en zijn teamleden, leiden je graag rond.

Valhelm

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het bezoek aan de toren alleen toegankelijk voor gezonde én mobiele personen. Ook dien je 14 jaar en ouder te zijn. Het dragen van een valhelm is verplicht. Die hoef je niet mee te nemen, er zijn ter plekke voldoende helmen aanwezig. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten én is geheel gratis.

Het is ook mogelijk om de Melkfabriek te bezoeken naast de John Frostbrug. Echter is het wel nodig om je hiervoor aan te melden. Wil je ook andere monumenten in Arnhem of de rest van Nederland bezoeken? Kijk dan op de site van Open Monumentendag.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair