Beginpagina Nieuws Unieke plekken bezoeken tijdens Open Monumentendag

Unieke plekken bezoeken tijdens Open Monumentendag

5 min leestijd
0
markt Arnhem

Er zijn diverse monumenten te bezoeken tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september. Zo kun je onder de grond in de stadskelders, kun je het oudste pand van Arnhem bezoeken én dit jaar kun je de steigers van de Eusebiuskerk op.

Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsnissen en fraaie tongewelven, maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Eén van die kelders bevindt zich onder het Sint Petersgasthuis, één van de oudste gebouwen van Arnhem. Destijds een gasthuis.

Middeleeuwen

Nu is het pand helemaal gerestaureerd. Hierbij zijn de middeleeuwse traptoren en de dakconstructie weer fraai toegankelijk en zichtbaar zijn gemaakt. Het gebouw wordt nu gebruikt door de DrieGasthuizengroep. Op de Open Monumentendag ga je onder begeleiding van een gids terug naar de Middeleeuwen. De rondleidingen zijn om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De duur is ruim anderhalf uur.

Behalve onder de grond, kun je ook de lucht in.  Altijd benieuwd geweest hoe de Eusebiuskerk eruit ziet aan de buitenkant onder de steigers? Grijp dan nu je kans! Peter Koelewijn, manager van de restauratie, en zijn teamleden, leiden je graag rond.

Valhelm

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het bezoek aan de toren alleen toegankelijk voor gezonde én mobiele personen. Ook dien je 14 jaar en ouder te zijn. Het dragen van een valhelm is verplicht. Die hoef je niet mee te nemen, er zijn ter plekke voldoende helmen aanwezig. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten én is geheel gratis.

Het is ook mogelijk om de Melkfabriek te bezoeken naast de John Frostbrug. Echter is het wel nodig om je hiervoor aan te melden. Wil je ook andere monumenten in Arnhem of de rest van Nederland bezoeken? Kijk dan op de site van Open Monumentendag.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…