Beginpagina Nieuws Bommen vertragen werkzaamheden Zuidelijke Binnenstad

Bommen vertragen werkzaamheden Zuidelijke Binnenstad

5 min leestijd
0
wegwerkzaamheden

De mogelijke aanwezigheid van bommen zorgt voor vertraging van werkzaamheden in de Oranjewachtstraat in de Zuidelijke Binnenstad. Dat staat te lezen in een brief die buurtbewoners hebben gekregen van de gemeente. “De straat is een historisch waardevol gebied. Daardoor moeten de werkzaamheden uitgevoerd worden met archeologische begeleiding, vervuilde grond en is er kans op het aantreffen van niet gesprongen explosieven.”

Waarschijnlijk gaat het om bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze werkzaamheden vragen om inzet van veel gespecialiseerd personeel en materieel, aldus de gemeente. De bouwwerkzaamheden in de Zuidelijke Binnenstad duren volgens de planning tot 21 augustus. De Oranjewachtsraat is volgens de gemeente 8 september klaar. “Vóór de Bridge to bridge-loop”, zo is de verwachting.

Weerdjesstraat afgesloten

De Weerdjesstraat wordt tussen vrijdag 11 augustus 2017 19.00 uur en maandag 21 augustus 2017 5.00 uur in zijn geheel afgesloten voor verkeer. De gemeente heeft opdracht gegeven om onder de kruispunten aan te pakken, verkeersregelinstallaties te installeren en asfalt en belijning aan te brengen.

(Artikel gaat onder de kaart verder.)

werkzaamheden kaart
Bron: gemeente Arnhem

Als onderdeel van de opknapbeurt en herinrichting van de zuidelijke binnenstad wordt er sinds 6 juni hard gewerkt aan de Weerdjesstraat, Trans, Eusebiusplein en Oranjewachtstraat. De hele straat tussen Nelson Mandela- en John Frostbrug krijgt een nieuw wegdek en aan beide zijden komen trottoirs en fietspaden. Na de herinrichting krijgen fietsers en voetgangers ruim baan en is het gemakkelijker om de Weerdjesstraat over te steken richting de Rijn.

Ambitieus

De herinrichting van de Weerdjesstraat kent een ambitieuze planning, stelt de gemeente. “Werkzaamheden die normaal vijf maanden kosten, proberen we in tweeënhalve maand te realiseren. En ook nog eens zoveel mogelijk in de schoolvakantie. Op een haar na wordt die planning gehaald.”

De gemeente heeft er bewust voor gekozen de werkzaamheden in deze periode uit te voeren. Het zou de meest verkeersluwe week van het jaar zijn. Om de overlast te beperken herhalen ze de ‘Dit is PAS Arnhem’-actie tijdens de weekeinden tijdens de afsluiting.

Cadeaukaart

Daarbij krijgen gebruikers van de P+R bij het GelreDome een cadeaukaart ter waarde van 5 euro. Van deze actie, die eerder in afstemming met belangenverenigingen van de binnenstad tot stand is gekomen, hebben volgens de gemeente afgelopen weekend ruim 250 mensen gebruik gemaakt.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Gemakkelijk met het OV naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Syntus Gelderland gaan een samenwerkingsverband aan d…