Beginpagina Nieuws Ophef over ‘wereldrecord bierdrinken’ in discotheek Aspen Valley

Ophef over ‘wereldrecord bierdrinken’ in discotheek Aspen Valley

5 min leestijd
0

Er is een hoop ophef ontstaan door een activiteit van discotheek Aspen Valley. Zij bieden namelijk een biertje voor €1,40 aan.

Of de discotheek een verkeerde keuze heeft gemaakt, wordt nog onderzocht door de gemeente Arnhem. Vanaf 2013 is het namelijk verboden om meer dan 40 procent korting te geven op drank. Acties zoals Happy Hour waar twee drankjes voor de prijs van één te koop zijn, zijn verboden.  Naast controle vanuit de gemeente heeft het vooral veel negatieve reacties gezorgd op sociale media. Veel mensen vonden het geen goed voorbeeld voor de jeugd of vinden dat het aanzet tot comazuipen.

Grap

Eigenaar Khalid Oubaha biedt zijn excuus aan. “Afgelopen week stond er een bericht op de Facebookpagina van Aspen Valley over het wereldrecord bierdrinken. Eén van onze medewerkers heeft dit bericht bij wijze van grap geplaatst. Helaas is dit niet duidelijk overgekomen en is de tekst door velen opgevat als uitnodiging tot overmatig alcoholgebruik. Zo is het absoluut niet bedoeld.”

In Aspen Valley kom je voor de sfeer en de gezelligheid en niet om dronken te worden, vindt Oubaha. “Ik ben voorstander van verantwoord alcoholgebruik en we houden ons aan alle regels op dit gebied. Ik vind het vervelend dat dit bericht een verkeerde indruk heeft gewekt en bied mijn excuses aan aan de mensen die zich aan de inhoud hebben gestoord.” Of dit genoeg is voor de gemeente, zullen we binnenkort weten.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een ondernemer stunt met prijzen. Zo heeft het nieuwe café Taphuys op de Jansplaats de eerste weken een kortingsactie gegeven van meer dan 50% op vrijdagavond. Hier heeft de gemeente ook uiteindelijk ingegrepen.

Meer nieuws?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…