Beginpagina Nieuws Geheimzinnig bord stuurt wandelaar de verkeerde kant op

Geheimzinnig bord stuurt wandelaar de verkeerde kant op

4 min leestijd
0
Meinerswijk Stadsblokken

Woont u in Huissen en ziet u wel eens een verdwaalde wandelaar die zich vertwijfeld hardop afvraagt waar nou toch die Stadsblokken zijn? Een richtingaanwijzingsbord op de Malburgse Bandijk ter hoogte van de Stadswaardenlaan is de boosdoener. Die wijst de reiziger geheel ten onrechte vanaf die plek oostwaarts naar de Stadsblokken.

Dat overigens mooi vormgegeven bordje lijkt op eveneens fraaie informatiepanelen verderop in de uiterwaarden. Er is er bijvoorbeeld een te vinden bij de John Frostbrug in de buurt. Die vertelt de geschiedenis van de brug, met name in de Tweede Wereldoorlog. Niets mis mee.

Gemeente weet van niets

Wie heeft die borden daar neergezet? De gemeente weet van niets. Een woordvoerder reageert alleen maar ver neerzetten? Daar heeft hij ook niet direct een antwoord op.

Stadsblokken brug
Onder het bord: het logo van Stadsblokken-Meinerswijk.org.

Onderaan de borden is het logo van de actiegroep Kloppend Stadshart te herkennen. Zij waren tijdens het referendum over het gebied Stadsblokken-Meinerswijk de kern van het ‘Nee-kamp’. Hebben zij hun activiteiten verlegd naar het uitstippelen van wandelroutes? Zij zijn niet bereikbaar voor commentaar. Maar zíj moeten toch wel weten waar de Stadsblokken liggen?

Negeren

Hoe dan ook, wie dit bordje tegenkomt, moet het voorlopig maar negeren. De Stadsblokken liggen toch echt tussen de John Frostbrug en de Nelsoon Mandelabrug en niet ergens oostelijk van Malburgen. Weet u meer over deze geheimzinnige borden? Wij horen het graag.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…