Connect with us
he kom aan

Nieuws

Naar Portugal met de handbike én dat voor het goede doel

Roses on Wheels

Sil van Oort en Nina Karim van Oort fietsen in september vanuit Arnhem naar Lissabon voor ‘Roses on Wheels’. Deze moeder en dochter werden geraakt door de organisatie Kids Rights en besloten daarom samen voor dit goede doel op de fiets te stappen. Omdat Sil niet zo mobiel meer is, gaat ze niet op een gewone fiets, maar verplaatst ze zich middels een handbike. Dit is een fiets die wordt voortgestuwd door middel van een met de hand aangedreven cranksysteem.

Hoe kun je van moeilijkheden mogelijkheden maken? Met deze vraag stappen ze op fiets. Onderweg wil Nina, die van beroep documentairemaakster is, filmpjes gaan maken. Eenmaal aangekomen in Lissabon, willen ze de Portugese regering vragen: hoe komt het dat Portugal op de eerste plek staat in de Kids Rights Index? Deze lijst  rangschikt landen op basis van hun binnenlandse inspanningen voor de kinderrechten. Wat doet een land zoals Portugal, met relatief weinig middelen, om haar kinderen een toekomst te geven? En wat kan Nederland hiervan leren?

Wal en schip

Nederland staat namelijk in deze lijst momenteel op de 15de plaats.  Twee jaar geleden stond ons land nog op de 2de plaats. Dat is niet vreemd zeggen de dames, ‘want er zijn heel veel sociale taken naar de gemeentelijke diensten verhuist. Daar waren de gemeenten niet klaar voor en niet op voorbereid qua kennis en financiën. Er zijn veel problemen en er is te weinig aandacht om aan gerichte oplossingen te werken, wat gemaakt heeft dat er flink wat kinderen tussen wal en schip terecht komen. Voor een deel van de kinderen die zorg nodig hebben, gaat het dus niet goed.”

Het project ‘Roses on Wheels’ kan nog wel wat financiële steun gebruiken. Klik daarvoor hier. Sil van Oort werd woensdag door René Gademann geïnterviewd voor Arnhem Aktueel bij RTV Arnhem. Dat gesprek kun je hier afluisteren.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Radiomarathon levert ruim 1.700 op voor Ome Joop’s Tour

vette ketting kersst

De radiomarathon Radio de Vette Ketting Kerstshow heeft €1.712,55 opgeleverd. Dat is ruim meer dan de verwachting, die volgens de organisatie ‘enkele honderden euro’s’ was. Ook is er speelgoed opgehaald. Dat was ‘een kwart bestelbus’ vol.

De opbrengst komt ten goede aan Ome Joop’s Tour, een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen uit arme gezinnen. Het opgehaalde speelgoed is bestemd voor Speelstoet, een organisatie die aan kinderen in armoede in Arnhem cadeaus geeft.

Dullert

Het bedrag werd in de vorm van een cheque symbolisch overhandigd aan wethouder Gerrie Elfrink (SP), die onder meer armoedezaken in zijn portefeuille heeft. In zijn toespraak verwees hij naar de negentiende-eeuwse Arnhemse filantroop W.H. Dullert, wiens geld nog tot op de dag van vandaag wordt ingezet voor de arme medeburger. “Arnhem heeft een lange traditie als het gaat om het opkomen voor de arme stadsgenoten.”

Het radioteam heeft 24 uur lang onafgebroken een programma verzorgd vanaf het Jansplein. Voorbijgangers en anderen konden het geld of het speelgoed doneren.

3.000 kinderen in armoede

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Inbrekers betrapt in Malburgen

politie uniform

De politie heeft in de Margrietstraat in Malburgen twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Op Facebook meldt de politie-eenheid Arnhem-Zuid dat de verdachten zijn aangehouden na een achtervolging te voet. Een van de twee lag verscholen in de bosjes – vergeefs.

Getuige

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een getuige die hoorde dat er werd in gebroken in een woning aan de Maburgse straat. “Wij zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op het moment dat wij ter plaatse kwamen, gingen de verdachten er te voet vandoor.”

Na een achtervolging te voet kon de eerste verdachte al snel worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden die verstopt in de bosjes lag. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Radio de Vette Ketting Kerstshow voor Arnhemse kinderen in armoede

vette ketting kersst

In Arnhem leeft één op de acht kinderen in armoede. Deze ongeveer 3.000 kinderen kunnen door het beperkte budget van hun ouders niet op vakantie of kunnen geen verjaardag vieren. Ze worden ondersteund door diverse organisaties zoals Ome Joop’s Tour en Speelstoet.

Zaterdag 16 december om 18.00 klinkt op het Jansplein het startschot voorde Radio De Vette Ketting Kerstshow, een 24 uur durende radiomarathon.De radiouitzending staat in het teken van het ophalen van donaties voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour in 2018. De radio-uitzending zal te beluisteren zijn via RTV Arnhem.

De uitzending duurt van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur. RTV Arnhem is onder meer te beluisteren op 105.9 FM. Ook is het te horen via onze site. Luister live! Belangstellenden kunnen langskomen op het Jansplein. Ook is er de mogelijkheid spoelgoed te doneren voor speelgoedbank De Speelstoet.

Radio de vette ketting kerstshow | Geld inzamelen | Doneeractie.nl
https://www.doneeractie.nl/radio-de-vette-ketting-ke…/-15590

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair