Beginpagina Nieuws Naar Portugal met de handbike én dat voor het goede doel

Naar Portugal met de handbike én dat voor het goede doel

5 min leestijd
0
Roses on Wheels

Sil van Oort en Nina Karim van Oort fietsen in september vanuit Arnhem naar Lissabon voor ‘Roses on Wheels’. Deze moeder en dochter werden geraakt door de organisatie Kids Rights en besloten daarom samen voor dit goede doel op de fiets te stappen. Omdat Sil niet zo mobiel meer is, gaat ze niet op een gewone fiets, maar verplaatst ze zich middels een handbike. Dit is een fiets die wordt voortgestuwd door middel van een met de hand aangedreven cranksysteem.

Hoe kun je van moeilijkheden mogelijkheden maken? Met deze vraag stappen ze op fiets. Onderweg wil Nina, die van beroep documentairemaakster is, filmpjes gaan maken. Eenmaal aangekomen in Lissabon, willen ze de Portugese regering vragen: hoe komt het dat Portugal op de eerste plek staat in de Kids Rights Index? Deze lijst  rangschikt landen op basis van hun binnenlandse inspanningen voor de kinderrechten. Wat doet een land zoals Portugal, met relatief weinig middelen, om haar kinderen een toekomst te geven? En wat kan Nederland hiervan leren?

Wal en schip

Nederland staat namelijk in deze lijst momenteel op de 15de plaats.  Twee jaar geleden stond ons land nog op de 2de plaats. Dat is niet vreemd zeggen de dames, ‘want er zijn heel veel sociale taken naar de gemeentelijke diensten verhuist. Daar waren de gemeenten niet klaar voor en niet op voorbereid qua kennis en financiën. Er zijn veel problemen en er is te weinig aandacht om aan gerichte oplossingen te werken, wat gemaakt heeft dat er flink wat kinderen tussen wal en schip terecht komen. Voor een deel van de kinderen die zorg nodig hebben, gaat het dus niet goed.”

Het project ‘Roses on Wheels’ kan nog wel wat financiële steun gebruiken. Klik daarvoor hier. Sil van Oort werd woensdag door René Gademann geïnterviewd voor Arnhem Aktueel bij RTV Arnhem. Dat gesprek kun je hier afluisteren.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…