Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

D66 springt in de bres voor trolleybus Burgemeesterswijk

trolleybus

D66 Arnhem is bezorgd over de verdwijning van de trolleybus in de Burgemeesterswijk. Dat staat te lezen op hun website. De opheffing van de tak van het trolleynetwerk door de Burgemeesterswijk en de Hoogkamp is een wijziging die vervoersmaatschappij Breng aan de provincie voor 2018 heeft voorgesteld.

Opvallend, vindt de partij. Raadslid Maarten Venhoek reageert verbaasd. “Nog geen tien jaar geleden hebben we voor ruim een half miljoen geïnvesteerd om de trolley op Lijn 2 te behouden. Gooien we dat geld, het milieu en de rust in de wijk nu overboord?”

Kwartierdienst

Onlangs heeft Breng een voorstel aan de provincie gestuurd met wijzigingen in het netwerk voor 2018. Voor de gemeente Arnhem staat hier onder meer een voorstel in om de trolley op Lijn 2 naar een kwartierdienst te brengen. Daarvoor zijn een aantal herschikkingen nodig rond de lijnen 2, 9 en 10 en kan lijn 2 naar de Hoogkamp niet meer met een trolley gereden worden.

Arnhem zet al jaren in op de trolley, zegt Venhoek. “Trolleybussen hebben geen uitlaatgassen en maken weinig geluid. Zowel voor het milieu, als voor leefbaarheid in de stad en ideale oplossing.”

Raad weet van niets

Het voorstel van Breng is vlak voor het zomerreces naar de gemeente gestuurd. De provincie wil volgens Venhoek nog voor de raad weer terug is een reactie van de betrokken gemeentes hebben. “Officieel weet de Arnhemse raad nog van niets”, stelt Venhoek.

Hij beweert dat de Arnhemse raad het via de Nijmeegse moeten horen. Daarom vraagt hij het Arnhemse college onder meer wanneer zij de raad hierover informeren en of de raad nog de mogelijkheid krijgt er op te reageren.

Uitstoot

Ook is D66 benieuwd of met de bewoners langs Lijn 2 en in de betrokken buurten is overlegd. Venhoek: “Het vervangen van een trolley door een bus op gas gaat in ieder geval meer geluid opleveren en deze bus is ook niet vrij van uitstoot van gassen.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair