Beginpagina Blog Gesprekken op Arnhems terras mede inspiratie bundel politiek en cultuur

Gesprekken op Arnhems terras mede inspiratie bundel politiek en cultuur

6 min leestijd
1
Sid Lukkassen aan het werk.

In hoeverre beïnvloeden politiek en cultuur elkaar? Sid Lukkassen uit Duiven heeft daar een bundel over geschreven. Daarin komt Arnhem nogal eens voor. Een succesvolle crowdfunding-actie heeft het boek mogelijk gemaakt.

Lukkassen heeft zaterdag 5 augustus 100 procent van het bedrag gehaald voor zijn crowdfundingproject. Dat was 28 dagen voor de deadline. Het is een artikelenserie en een bundel over cultuur en politiek, waar Arnhem ook in voor komt.

Lukkassen (30) is sinds 2010 raadslid voor de VVD in Duiven, hij geeft cursussen bij het Humanistisch Verbond en was docent voor de Radboud Universiteit. Hij publiceert sinds zijn studie filosofische artikelen en schrijft de laatste jaren voor diverse media. Nadat hij heeft gewerkt in het Europarlement en de Tweede Kamer is hij gepromoveerd op 4 april 2017  met zijn proefschrift De Representatieve Democratie en Condities van Communicatie.

Voor de kunst

Op 17 juli begon hij het crowdfundingproject op ‘Voor de kunst’ om een artikelenserie te schrijven en deze te bundelen onder de titel Cultuur & Politiek. Hierin bespreekt Lukkassen hoe cultuur invloed heeft op politiek en hoe politiek de cultuur beïnvloedt. Er zijn al een aantal artikelen gepubliceerd waarin Arnhem wordt genoemd:

Een ander voorbeeld is de tekstschrijfster die overbodig gemaakt wordt door een zoekmachine optimalisatie tool. Hiervoor bestaat een gesubsidieerde startup in Arnhem.

Een grote gemeente had verzocht om foto’s van een evenement. Nadien vroeg de fotograaf om een loon en werd afgewimpeld door de gemeente: ‘We dachten dat je dit wel gratis zou doen – goed voor je CV. Even goede vrienden verder’.

De gemeente Arnhem faciliteerde een festival met de Grijze Wolven.

Omdat Lukkassen in de omgeving woont en hierdoor vaak in Arnhem aanwezig is, is het volgens hem niet vreemd dat Arnhem regelmatig als subthema voorkomt. Zowel het artikel over innovatie als over het revolutionaire onbehagen zijn geïnspireerd door gesprekken op een terras in Arnhem.

Succesvol

Het succes van het crowdfunding-project is volgens Lukkassen te verklaren doordat hij ‘diep filosofische onderwerpen heeft gepopulariseerd met de actualiteit’. Ook werd dit project gepromoot door diverse prominente figuren in de media zoals Arend Jan Boekestijn, Chris Aalberts, Derk Jan Eppink en Thierry Baudet. De redenen om te doneren lopen uiteen van het willen steunen van een kritisch tegengeluid tot het belichten van onderwerpen die nauwelijks aandacht krijgen.

Doneren is nog steeds mogelijk om de bundel te ontvangen en desgewenst vereeuwigd te worden met een naamsvermelding. Hoe meer er wordt opgehaald, hoe meer tijd er is om de artikelen uit te diepen en hoe meer geproduceerd kan worden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

  • crowdfunding mopshond

    Crowdfunding voor mopshond met ademnood

    Zoë Moors uit Arnhem is een crowdfunding-actie begonnen voor haar mopshond Bumper. Het vij…
Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Blog

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…