Beginpagina Nieuws Arnhemmers wonen verder van werk dan gemiddelde Nederlander

Arnhemmers wonen verder van werk dan gemiddelde Nederlander

3 min leestijd
1
werk kantoor

Arnhemmers leggen gemiddeld 24,6 kilometer af om bij hun werk te komen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal bureau voor de statistiek (CBS). Bijna 44 procent van de Arnhemmers in loondienst werkt buiten de gemeentegrens.

Dat is onder het landelijke gemiddelde. Dat is 23 kilometer. 62 procent van de Nederlandse werkenden gaat de gemeentegrens over voor zijn werk. Gelderlanders wonen over het algemeen verder van hun werk dan bewoners van Brabant en de Randstad.

Randgemeenten

Het onderzoek heeft betrekking op ruim 7 miljoen banen in Nederland, aldus het CBS. Zzp’ers zijn niet meegeteld in de statistieken. In de randgemeenten van Arnhem zijn het aantal werknemers die in dezelfde gemeente werken nog een stuk lager. In Rozendaal werkt 17 procent in de eigen gemeente, in Westervoort nog geen 10 procent.

Vooral in gebieden aan de rand van Nederland, zoals de Waddeneilanden, werkt een relatief groot deel van de werknemers in de eigen woonplaats. Ook in grote steden komt werken én wonen relatief veel voor. In 28 gemeenten werkt meer dan de helft van de in loondienst werkende inwoners in dezelfde plaats.

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…