Beginpagina Nieuws Overlastpleger Arnhem Centraal aangehouden

Overlastpleger Arnhem Centraal aangehouden

4 min leestijd
0
arrestatie NS

NS-medewerkers hebben een notoire overlastpleger aan de politie overgedragen. De man viel reizigers en winkelpersoneel lastig op station Arnhem Centraal. Hij had geen geldig vervoersbewijs.

Dat melden medewerkers van NS Veiligheid & Service. “Toen wij de man staande hielden rende hij weg en klom hij over de poortjes heen”, melden ze op Facebook. “Na een achtervolging te voet wisten wij de man met hulp van de politie staande te houden.”

Wapen

De man kreeg van de NS-medewerkers en de politie diverse bekeuringen. “Ook werd er door de politie een voorwerp in beslag genomen die hij kennelijk als ‘wapen’ bij zich droeg.” Wat dat precies is, laten ze in het midden.

Enige tijd later kregen de veiligheidsmedewerkers weer meldingen van overlast. “Wij zagen dezelfde man op een perron staan. Wederom had hij geen vervoerbewijs en kreeg hij een bekeuring van ons. Wij ontzegde hem de toegang tot het station en gaven hem een aanwijzing om het station te verlaten.”

Doodsbedreiging

In eerste instantie voldeed hij hieraan. “Maar op een bepaald moment stopte de man met lopen, waarna wij hem dwongen om door te lopen. Bij de uitgang bedreigde de man een van ons met de dood waarna wij hem met licht verzet aan konden houden.”

Tijdens het wachten op de politie beledigde de NS-medewerkers nog een keertje. Ook probeerde hij omstanders hierin te betrekken. De verdachte is overgedragen aan de Politie Arnhem-Noord. Tegen hem is aangifte gedaan.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…