Beginpagina Nieuws De eerste dominostenen staan!

De eerste dominostenen staan!

4 min leestijd
0
Domino

Het Dutch Domino Team is vrijdag begonnen met het neerzetten van 150.000 dominostenen voor een nieuw Nederlands amateur record. Het team nu bezig met het weergeven van diverse bordspellen, uitgebeeld in duizenden dominostenen. De eerste 25.250 dominostenen zijn geplaatst en het neerzetten gaat tot dusver voorspoedig. Uiteindelijk zullen 150.000 dominostenen neergezet worden die op zaterdag 19 augustus om zullen vallen.

Zaterdagmiddag stond de teller al op al ruim 25,000 stenen van geplaatst, wat betekent dat ze goed op schema lopen. De 150.000 dominostenen moeten ervoor zorgen dat het team hun eigen record van 108.446 dominostenen gaat verbreken en een nieuw Nederlands amateur record zullen vestigen. Het project met het thema ‘Boardgames’ is opgebouwd uit 15 onderdelen die samen één geheel vormen.

Dominotechnieken

Na een jaar lang voorbereiden zijn 15 spellen uitgekozen die met verschillende dominotechnieken uitgebeeld worden. Voorbeelden hiervan zijn Ganzenbord, Kolonisten van Catan en Galgje. Uiteindelijk hoopt het team de verschillende spellen op zaterdag ochtend allemaal neergezet te hebben en een mooie show te kunnen presenteren aan het publiek.

Voor €5,- kunnen bezoekers de show live komen bekijken. Dit zal gaan gebeuren in sporthal Kermisland in Arnhem. De zaal gaat om 11:00 uur open voor publiek en de show zal om 12:30 uur van start gaan.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…