Beginpagina Nieuws 14 augustus РInternationale Ros̩ Dag

14 augustus РInternationale Ros̩ Dag

4 min leestijd
0
Rosé

In een aantal landen is op 14 augustus, de dag van de rosé wijn. Algemeen wordt aangenomen dat augustus de ideale maand is om deze wijn te drinken. Rosés komen in een verscheidenheid van kleuren en hoewel het niet altijd precies aangeeft wat het smaakprofiel is, zal de kleur een goede indicator van de stijl zijn. Een lichte koper of zalm tint, iets wat de Fransen ‘pelure d’oignon’ noemen (huid van de ui), kan een pittiger stijl van rosé aangeven. Een diep roze tint geeft meestal een wijn met meer smaken van rood fruit, zoals aardbeien, kersen en frambozen.

Goed gezelschap

Rosé wijnen passen wonderwel met een ruim assortiment van heerlijke gerechten, van de traditionele salade Niçoise tot de meer uitdagende Aziatische gerechten. Maar ook bij groenten, zachte kazen, vis, vleeswaren en noem maar op. Op een gezellig zomerterrasje, in goed gezelschap, komen rosé wijnen helemaal tot hun recht.

Frankrijk staat als geen ander land ter wereld meer bekend om zijn rosé wijnen. Het zijn vooral de zuidelijke gebieden van de Rhône-vallei en de Languedoc-Roussillon streek, die zeer lekkere rosé wijnen produceren.
Een aantal van de andere toppers zijn afkomstig vanuit verschillende plekken in Italië, waar rosé wijnen vaak bekend staan als ‘Chiaretto’.

Proost!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Martien Louwers opnieuw lijsttrekker PvdA Arnhem

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijstt…