Beginpagina Nieuws Avondtheater na herdenking 15 september

Avondtheater na herdenking 15 september

5 min leestijd
0
Na de Brug

De Nieuwe Oost, Muziektheater De Plaats, Toneelgroep Oostpool en Stadstheater Arnhem organiseren op vrijdag 15 september aanstaande na de Herdenking van de Slag om Arnhem en de Bridge to Liberation Experience voor het eerst een verdiepend programma onder de noemer ‘Theater Na de Brug’. Hierbij hebben deze organisaties zich laten inspireren door Theater Na de Dam dat jaarlijkse op 4 mei na de Dodenherdenking op de Dam in het hele land plaatsheeft.

Theater Na de Brug komt in nauwe samenwerking met de organisatie van Theater Na de Dam tot stand en heeft de ambitie om elk jaar terug te keren en meer culturele instellingen uit Arnhem en omgeving te betrekken. In zowel Huis Oostpool, Stadstheater Arnhem, Theater a/d Rijn als in de Waalse Kerk zijn op vrijdag 15 september om 22:30 uur intieme voorstellingen te zien die op een aansprekende manier allerlei aspecten van oorlog en vrede belichten.

Alle voorstellingen 5 euro

De entree bedraagt op alle locaties €5,- en is inclusief een consumptie. Tickets zijn aan de deur van de locaties en uiteraard online bij de theaters en gezelschappen te koop. Muziektheater De Plaats speelt de theatervoorstelling Schuilstorm in de Waalse Kerk van Arnhem. Deze voorstelling over het verlangen naar een plek om te schuilen in tijden van gevaar wordt gespeeld door tien Arnhemse jongeren tussen de 12 en 20 jaar met als uitgangspunt de getuigenissen van oude Arnhemmers over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Huis Oostpool zijn Naomi van der Linden en Esther Scheldwacht te zien met hun voorstelling Krassen op de huid. Dit persoonlijke verhaal laat de onderbelichte geschiedenis zien van kinderen die tijdens de bevrijding zijn verwekt door zwarte Amerikaanse soldaten.

Naast eigen bijdragen vanuit de betrokken organisaties komt Theater Na de Brug tot stand met steun van de Gemeente Arnhem en Binnenstad Arnhem en in samenwerking met Theater Na de Dam en Bridge to Liberation Experience.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…