Connect with us

Nieuws

‘Arnhem is een echte evenementenstad’

Arnhemmers zien de stad als een echte evenementenstad. Dat blijkt uit een enquête van Ik hou van Arnhem en Arnhem Direct. Daaruit blijkt dat veel bewoners Free you mind als een topevenement zien. Wel zijn veel Arnhemmers kritisch over veel evenementen. Ook de communicatie er omheen kan volgens velen beter.

De resultaten werden vrijdag gepresenteerd tijdens het Arnhems Nieuwscafé in de Spiegeltent in Park Sonsbeek. De 294 respondenten geven een 7,8 aan de stad voor alle evenementen. Mensen vinden het vooral ‘divers’ en ‘altijd wel wat te doen’. Wel zijn er kritische kanttekeningen geplaatst. Zo vinden een aantal deelnemers aan de anquête veel evenementen een ‘elite-feestje’. Verder mogen er wel iets meer evenementen voor de 40+’ers komen.

Daarnaast maken mensen zich zorgen dat kleine evenementen te snel groeien en massaal en commercieel worden. Daarnaast missen Arnhemse burgers vaak goede communicatie. Over veel evenementen worden ze te laat geïnformeerd, vinden ze. Of ze komen er pas achteraf achter.

Gezin

Willemeen

Mensen willen graag muziekevenementen.

Wat Arnhem ook mist, zijn evenementen voor het hele gezin. Er is ook vraag naar events die ‘niet alternatief’ zijn. Verder willen jongeren en studenten meer activiteiten in de stad. Voorts noemen deelnemers aan de enquête Rio aan de Rijn, gezondheidsevenementen, Oktoberfest, Sail over de Rijn, echte voor-en-door-Arnhemmers-evenementen, educatieve evenementen, een Harley-dag, diverse markten (boeken, biologische producten, antiek) en een gaypride in Arnhem-Zuid.

Velen roepen daarnaast op tot muzikale evenementen, met bijvoorbeeld hiphop, taptoe-muziek, electro, pop, dance, Nederlandstalige muziek en optredens van straatmuzikanten.

Beste evenement

Wat is het beste evenement van Arnhem? Dat is een spannende nek-aan-nekrace. Maar muziekevenement Free your mind wint. 17,3 procent van de respondenten noemt dit het beste festival van Arnhem. Dan komt Bridge to Liberation Experience (16 procent). Verder scoren Theater Avenue (14,8  procent), World Living Statues (9,9 procent), Arnhem proeft! (7,4 procent), Nacht van de mode (6 procent) en ‘Hand in hand voor diversiteit’ (4 procent), omdat deze een goed gevoel gaven. V

Waarom is een evenement leuk? Vaak noemen respondenten de drukte. Mensen vinden het ‘gezellig druk’. Bij Free Your Mind vinden mensen vooral de sfeer van muziek en het eten erg prettig. Bij Bridge to Liberation vinden ze vooral de historie van Arnhem erg boeiend, naast de mooie show. Living Statues wordt gezien als indrukwekkend en erg plezierig. Arnhem Proeft wordt vooral gezien als knus en bourgondisch. Nacht van de mode zien deelnemers als iets dat Klarendal verbindt.

 

Op zijn donder

Zoals bij de meeste enquêtes is het mogelijk voor respondenten om nog een nabrander te geven. Ten eerste krijgt de gemeente Arnhem op zijn donder. “Stoppen alleen maar het geld in wielerfeestjes en niet in evenementen zoals Koningsdag. Daarom is het ruk geworden!” is een van de reacties die aangeven dat Arnhem de verkeerde keuzes maakt volgens de ondervraagde.

Ook geven mensen aan dat ze het jammer vinden dat media weinig aandacht geven aan evenementen. Daarnaast missen mensen posters met uitagenda’s op diverse plekken in de stad. Verder moeten er meer ‘dingen te doen’ zijn op de pleinen zoals Korenmarkt, Markt, Jansplein en Jansplaats.’

Locaties

Tenslotte zijn Arnhemmers erg kritisch op de locaties. Veel plekken waar evenementen worden gehouden, hebben niet de sfeer van een evenementenlocatie. Mensen willen er graag meer hebben in de binnenstad op de verschillende pleinen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Vier samen met Arnhem de feestdagen!

foto: Flickr

De afgelopen twee dagen was het een slechte start voor Arnhem Samen door de lage opkomst. Maandag waren er meer mensen vanuit de organisatie dan aan bezoekers. Dit kwam vooral door de beperkte communicatie vanuit de organisatie. Daarom roept de redactie van ‘Ik hou van Arnhem’ iedereen op om alsnog Arnhem samen te komen vieren! Kom naar de bijzondere verhalen luisteren en snoep lekker van de snert, oliebollen en warme chocolademelk. Laat zien dat je betrokken bent bij de stad. 

Dinsdag 18 december

17.00 uur – opening door Jan van Hooijdonk (voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Arnhem)

17.00 – 18.00 uur – Pop-up-live-club

Woensdag 19 december

17.00 uur – opening door Tonnie van de Herik (vrijwilliger voor dak- en thuislozen Arnhem)

17.00 – 18.00 uur – live muziek door Ad Karel ea

Donderdag 20 december

17.00 uur – opening door Theresia Elders (vrijwilliger voor Syrische vluchtelingen)

17.00 – 18.00 uur – live muziek door Esther van Maanen en Rocco Romano


Vrijdag 21 december

17.00 uur – opening door Frank Rikken (initiatiefnemer We Arnhem)

17.00 – 18.00 uur – live muziek door Marloes Borgman en Joey Pasanea


Zaterdag 22 december

17.00 uur – opening door Joost Overbeek (oprichter Alle Buren)

17.00 – 18.00 uur – muzikanten TOP2000 serenades  


Zondag 23 december

14.00 – 17.00 uur – verkleedfeest voor kinderen en textielworkshop door Collectie Arnhem, Kerst karaoke met diverse dj’s

17.00 uur – opening door Martien Louwers (wethouder Inclusie Gemeente Arnhem)

17.00 – 18.00 uur – Kerst karaoke met de TOP2000 band


Maandag 24 december

18.00 uur – Open Air Kerstdiner door PopUpKerk Arnhem


Dinsdag 25 december & woensdag 26 december

17.00 – 22.00 uur – De Arnhemse Terugblik 2018 (videobeelden en kerstwensen op de Kubus)


Arnhem Samen is voor iedereen toegankelijk. Schuif aan voor gezelligheid en hou de Facebook pagina van Made in Arnhem in de gaten voor updates over het programma van Arnhem Samen.

Over Arnhem Samen 

Het initiatief komt vanuit de gemeente maar de ondernemers, serviceclubs, organisaties en de vrijwilligers maken er een succes van. Ook op winkelcentrum Presikhaaf en Kronenburg is er de actie ‘Cadeautje voor een Ander’. De ondernemers hebben cadeaus beschikbaar gesteld. Die kan je ophalen en geven aan iemand die wel een cadeautje verdient. Arnhem Samen is dus niet alleen in de Kubus maar op verschillende plekken in de stad.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kerstavond 2018: je hoeft niet naar de kerk om het licht te zien

Foto: Herman Centraal

Wie op kerstavond ‘iets met diepgang’ wil, maar geen behoefte heeft aan de nachtmis, heeft het traditioneel moeilijk. Alles is dicht, en nergens staat een debat of talkshow gepland. Tot dit jaar. Wie op 24 december behoefte heeft aan zingeving maar daarvoor niet naar een kerk wil, kan terecht bij Herman Centraal. Dé talkshow van Arnhem voorziet in de behoefte met een kerstspecial over het thema Licht en Donker. Zeven gasten, met heel verschillende achtergronden, komen hierover vertellen in een warm Luxor Live in Arnhem.

Zo komt Jesse Laport, Stadsdichter van Arnhem, vertellen hoe hij op Instagram worstelt met zijn donkere kanten. Waar komen zijn angsten, depressies en de zenuwen vandaan? Hoe speel of experimenteer je met je donkerte? En hoe overwin je die? Met poëzie, zegt Jesse. 

Slechte mensen

Fred Hammerstein was rechter, raadsheer bij de Hoge Raad en president van het Gerechtshof Arnhem. Hij komt vertellen over de donkere kanten in mensen, zoals hebzucht en agressie, maar ook wat er gebeurt als het donker een volk in zijn macht krijgt. Hammerstein is voorzitter van de commissie die adviseert
over teruggave van door de nazi’s geroofde kunstwerken. Primatoloog Patrick van Veen, bekend van RTL Late Night en Omroep Max, vertelt hoe dieren omgaan met donker en licht in hun groep.

Schaduw

Therapeute Gertrude Vissers gebruikt de methodes van psychoanalyticus Carl Gustav Jung. Door meer inzicht te krijgen in die donkere kant hoef je niet steeds dezelfde fouten maken. Zo laat je het licht weer toe in je leven. Olav de Maat is organisatiedeskundige. Hij schreef het boek Hufters en
Helden. Hij heeft veel praktische tips om het licht te zien. Zijn advies: blijf de mildheid opzoeken. Goed gedrag bewerkstellig je niet in je eentje, dat moet je organiseren.

Kunst

En dan kijken twee gasten nog letterlijk naar donker en licht. Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem, zal een klein college geven over het pure donker in de kunst.

Maarten van der Weijden

Toine Schoutens ondersteunde zwemmer Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedentocht met een speciale lichtbril. Hij laat zien hoe licht ook helpt tegen de winterblues.

De kerstspecial van Herman Centraal is op maandag 24 december om 19.30 uur in Luxor Live, Willemsplein 10 in Arnhem. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de websites van Herman Centraal en Luxor Live of aan de kassa op de avond zelf.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Georgina Driessen derde bij Junioren in GK4 Kart Series

Ze is één van de weinige meisjes in haar klasse, maar wel overtuigend het beste meisje. Wat heet: ze was sowieso één van de beste karters in haar klasse. Want Georgina Driessen werd heel knap derde in het eindklassement bij de Junioren van de GK4 Kart Series. De vijftienjarige rijdster uit Arnhem loste daarmee definitief haar belofte in. Zondag werd ze daarvoor gehuldigd tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging die ditmaal werd gehouden in Roosendaal.

Het was een trotse Georgina die haar verhaal deed na afloop van de huldiging in de brasserie van Kart Centre Roosendaal. “Ik ben heel blij met die derde plek”, was haar logische commentaar. “Ik heb een heel goed team waar ik dit jaar veel heb geleerd. En tijdens het WK in Le Mans heb ik heel veel ervaring opgedaan. Die neem ik mee naar volgend jaar.”

WK

Voorafgaand aan het WK had Georgina al meermaals haar uitstekende capaciteiten in het karten gedemonstreerd. Zo werd ze tijdens de vierde ronde van het kampioenschap in Assen tweede in het dagklassement. Tijdens de derde ronde in Genk was de snelle dame van topteam P1 Racing
bovendien al eens derde geworden. Ook in de KNAF Cup, die ze het afgelopen seizoen ook reed, stond ze op het podium. Tijdens de ronde in Assen werd ze daar tweede, net zoals in het GK4-kampioenschap dus.

Technische sport

Wat rijden betreft is Georgina over de hele breedte beter geworden, van inhalen en verdedigen tot en met het rijden van de juiste lijnen en het aanremmen van bochten. Toch is het iets anders waarin ze zich het meeste heeft verbeterd, stelde ze. “Ik kan nu veel beter aan de monteur aangeven wat er aan de afstelling van de kart moet worden veranderd.” Bepaald niet onbelangrijk in een zeer technische sport als karten. En als ze dan nog een eigen kwaliteit moet noemen, dan zegt de jonge Gelderse dat ze ‘goed rustig kan blijven’ tijdens een race.

Kampioenschap

Dat alles moet ervoor zorgen dat ze komend seizoen meteen goed voor de dag komt. Het wordt een pittig jaar, verwacht Georgina, want in 2019 gaat ze racen in de Senioren-klasse in het GK4- kampioenschap. En misschien komt daar nog een ander kampioenschap bij. Ze blikt met vertrouwen
vooruit. “Ik heb nu twee keer getraind met een Senior-kart waarvan ook een keer in de regen. Ik heb het idee dat ik al gewend ben aan de kart, ik merk al niet echt meer het verschil met een Junior-kart. 

GK4 Kart Series

De eerste keer had ik nog pijn in mijn nek, maar daar had ik tijdens de tweede keer al geen last meer van. In de regen merkte ik trouwens dat ik in die kart veel meer grip heb, hij stuurt makkelijker.” Nog even terugkomend op haar fraaie eindresultaat in de GK4 Kart Series: wat haar derde plek in de misschien wel extra knap maakt, is dat ze tijdens het seizoen diverse keren van de baan is gereden, een fenomeen waarmee meisjes in het karten – zeker als ze vooraan rijden – regelmatig te maken krijgen.

Overstappen naar senioren

“Wat dat betreft is het fijn dat ik naar de Senioren overstap. Daar is volgens mij wat meer respect onder elkaar.” Voor komend seizoen heeft ze geen concrete klassering in haar hoofd. “Maar een plaats in de top tien zou mooi zijn. En ik hoop in de top drie te eindigen bij de rookies.” Aan de randvoorwaarden zal het in ieder geval niet liggen. Georgina blijft uitkomen voor P1 Racing. “Mijn samenwerking met Toon (Eeckelaert, haar monteur, red.) is heel goed. Ik heb een heel goede klik met hem. Ik denk dat we volgend seizoen meteen sterk kunnen zijn!” 

Georgina Driessen wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door haar opa en D&K Dakreparatiebedrijf.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair