Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Jan de Hoop start petitie “Vliegen boven de Veluwe kan en moet hoger”

Presentator Jan de Hoop start een petitie om te voorkomen dat over enkele jaren meer vliegtuigen vanaf of naar vliegveld Lelystad op bepaalde hoogte over de Veluwe vliegen. Volgens Jan de Hoop zal dit leiden tot grote natuurschade door de vele geluidsoverlast.

De presentator van het RTL 4 nieuws en Omroep Gelderland, Jan de Hoop,  starten de petitie “vliegen boven de Veluwe kan en moet hoger”.  Met deze petitie wilt hij dat vliegtuigen van en naar vliegveld Lelystad hoger gaan vliegen dan 1800 meter. Dit moet minstens naar de 6000 meter, wat volgens Jan de Hoop kan. “Routes van vliegveld Lelystad gaan vanaf 2019 op 1800 meter hoogte over de Veluwe. Gevolg: milieuschade en enorme geluidsoverlast. Volgens de Koninklijke Nederlandse vereniging voor de luchtvaart kunnen dezelfde routes op 6000 meter hoogte.” Laat Jan de Hoop weten via zijn petitie.

Vliegveld Teuge
Niet alleen heeft het effect op de natuurgebied door het geluidsoverlast. “Teuge kan dan ook open blijven.” aldus de presentator. Doordat de vliegtuigen op een hoogte zitten van 1800 meter moet mogelijk vliegveld Teuge (bij Appeldoorn in de buurt) sluiten. Daar vliegen kleine vliegtuigjes voor o.a. parachute springen. Op het moment dat vliegveld Teuge dat niet meer kan doen, zal deze failliet gaan. Vliegveld Teuge had een alternatief plan bedacht, echter was Jan de Hoop hierover niet te spreken. “Dat er een nieuw plan van vliegveld Teuge is dat alleen het eigen straatje schoonveegt.” aldus de presentator.

Ondertussen staat de teller op bijna 3000 handtekeningen.  Wil je de petitie ook tekenen? Dan kan dat hier!

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair