Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Jan de Hoop start petitie “Vliegen boven de Veluwe kan en moet hoger”

Presentator Jan de Hoop start een petitie om te voorkomen dat over enkele jaren meer vliegtuigen vanaf of naar vliegveld Lelystad op bepaalde hoogte over de Veluwe vliegen. Volgens Jan de Hoop zal dit leiden tot grote natuurschade door de vele geluidsoverlast.

De presentator van het RTL 4 nieuws en Omroep Gelderland, Jan de Hoop,  starten de petitie “vliegen boven de Veluwe kan en moet hoger”.  Met deze petitie wilt hij dat vliegtuigen van en naar vliegveld Lelystad hoger gaan vliegen dan 1800 meter. Dit moet minstens naar de 6000 meter, wat volgens Jan de Hoop kan. “Routes van vliegveld Lelystad gaan vanaf 2019 op 1800 meter hoogte over de Veluwe. Gevolg: milieuschade en enorme geluidsoverlast. Volgens de Koninklijke Nederlandse vereniging voor de luchtvaart kunnen dezelfde routes op 6000 meter hoogte.” Laat Jan de Hoop weten via zijn petitie.

Vliegveld Teuge
Niet alleen heeft het effect op de natuurgebied door het geluidsoverlast. “Teuge kan dan ook open blijven.” aldus de presentator. Doordat de vliegtuigen op een hoogte zitten van 1800 meter moet mogelijk vliegveld Teuge (bij Appeldoorn in de buurt) sluiten. Daar vliegen kleine vliegtuigjes voor o.a. parachute springen. Op het moment dat vliegveld Teuge dat niet meer kan doen, zal deze failliet gaan. Vliegveld Teuge had een alternatief plan bedacht, echter was Jan de Hoop hierover niet te spreken. “Dat er een nieuw plan van vliegveld Teuge is dat alleen het eigen straatje schoonveegt.” aldus de presentator.

Ondertussen staat de teller op bijna 3000 handtekeningen.  Wil je de petitie ook tekenen? Dan kan dat hier!

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair