Connect with us
He Komaan

Nieuws

8Bahn stopt met de Havenloods

8Bahn

Na 4 jaar stopt 8Bahn met de Havenloods. In een oude havenloods aan de Nieuwe Havenweg organiseerde evenementenorganisatie 8Bahn diverse festivals. Maar daar komt na 2 september een einde aan.

Laatste ronde

Het is een mooie tijd geweest, maar voor ondernemer Pascal Rietman is het genoeg geweest. Na vier jaar zoekt Pascal een nieuwe uitdaging. “Het wordt tijd voor een andere om het stokje over te nemen op deze locatie. Ik heb vier jaar met veel plezier gewerkt in de loods.”

Op 2 september zal het evenement ‘Last Dance’ gehouden worden. Wat erna gaat gebeuren met de Havenloods blijft onduidelijk. 8Bahn Harbour Festival is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder dynamisch festival voor de liefhebbers van elektronische muziek. In die periode zijn er evenementen geweest met drie podia en is er een boot vol feestgangers die driemaal de Rijn is overgevaren voor een onvergetenlijke dag.

Hoe nu verder?

8Bahn gaat in ieder geval verder met nieuwe projecten. “Wij zijn nu aan het kijken voor een mooie en unieke buitenevent. Helaas kunnen wij over de nieuwe locatie nog niets melden omdat wij nog met gemeente in gesprek zijn”, vertelt Pascal Rietman ons. Wel beloofd hij dat het wederom een evenement zal zijn waar Arnhem trots op kan zijn. Ook buiten Arnhem heeft 8Bahn regelmatig evenementen.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair