Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Kwartierindeling centrum gelanceerd

De Arnhemse binnenstad wordt in zeven unieke kwartieren gedeeld, met als toevoeging het achtste kwartier bij het station. Vandaag kreeg het Korenkwartier de primeur: vanmiddag werd het eerste icoon op de wegwijzer geplaatst.

8 kwartieren

Het centrum van Arnhem krijgt 8 kwartieren, elk met een eigen karakter en een eigen icoon. In het hart van de Arnhemse binnenstad werd vandaag het eerste kwartier-icoon geplaatst. De primeur was voor het Korenkwartier. De komende tijd worden ook in de zeven andere kwartieren de unieke iconen prominent op de wegwijzers geplaatst. De bedoeling is om de verschillende gebieden in de binnenstad elk een eigen identiteit te geven.

De ondernemers in het betreffende kwartier kunnen met gezamenlijke marketing het gebied promoten. De binnenstad moet hiermee nog aantrekkelijker voor bezoekers worden.

De kwartieren zijn: Rijnkwartier, Rozetkwartier, Musiskwartier, Korenkwartier, Eusebiuskwartier, 7 Straatjes (kwartier), Janskwartier en buiten het centrum het Stationskwartier.

Cadeau 

Een cadeau voor de stad, dat was het idee achter het Kwartierenplan voor de binnenstad. Dit cadeau, aangeboden door Ontwerp Platform Arnhem (OPA) ter ere van hun 10-jarig bestaan, werd in 2014 al met veel enthousiasme ontvangen en vandaag dan echt uitgepakt. Wethouder Ron König (economische zaken) en Veronique Gallé (vertegenwoordiger van Platform Binnenstad Arnhem en City Centrum Arnhem) hebben samen het eerste icoon geplaatst.

Film

Met de lancering van de film Yrots van de Kwartieren, startte vandaag ook de promotie van de kwartieren. Daarnaast is een nieuwe stadsplattegrond getoond.

Op die plattegrond, waar de laatste hand nog aan wordt gelegd, zijn zowel de kwartieren als de bezienswaardigheden van de binnenstad weergegeven. “Een plek in de top 10 van beste Nederlandse binnensteden is een stap dichterbij”, aldus het Platform Binnenstad Arnhem!

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair