Connect with us
He Komaan

Nieuws

Technologie en innovatie tijdens de ‘Einsteinweek’

Van 23 tot en met 29 september organiseren de gemeente Arnhem, de gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen de Gelderse Einsteinweek. Een event waarin bekende experts en wetenschappers een week lang Arnhemmers meenemen in de magische wereld van innovatie en technologie. Daarnaast wordt er een lab ontwikkeld op de Gele Rijdersplein.

Innovatie en technologie is van alle tijden. De veranderingen gaan snel. Het enige verschil met vroeger is de snelheid waarmee we de vooruitgang boeken. Denk maar aan de ontdekking van elektriciteit, de auto of niet-druipende tandpasta. Zo hadden wij ruim 40 jaar geleden nog nooit gehoord van de mobiele telefoon. Straks rijdt er bijvoorbeeld niemand meer zelf auto door de komst van de zelfrijdende auto en is je naaste collega misschien wel een robot.

Mis het niet

“Wij als overheid stimuleren technologische ontwikkelingen en innovaties. Werken met nieuwe technologieën maakt je werk nu eenmaal makkelijker, effectiever én efficiënter,” aldus de drie organisaties. “Het is dan ook fijn om up-to-date te blijven. Dat is de reden dat wij de Gelderse Einsteinweek in het leven hebben geroepen. Een week waarin de verbeeldingskracht misschien wel belangrijker is dan de kennis.”

Tijdens deze week zullen bekende wetenschappers optreden. Zo vertelt astronaut Andre Kuiper over zijn werkzaamheden en ervaringen in de ruimte. Ook Daan Roosegaarde, onder andere bekend van ‘De Wereld Draait Door’ , vertelt over de ontmoeting tussen kunst en innovatie.

Einsteins lab in #TheDome

Een heus ‘Einstein lab’  is onderdeel van de week. Hier komen creativiteit en technologie samen. Ambtenaren, studenten, hackers, kunstenaars, biologen en vele anderen zullen dan samenwerken aan duurzaamheidsvraagstukken. Dit zijn vragen over bijvoorbeeld luchtkwaliteit, duurzame voeding en circulaire bedrijfspanden.

De Rabobank, Royal Haskoning, het Ministerie van Volksgezondheid, Planon en Talis leveren de vraagstukken in. Wil je meer weten? Ga naar ‘Sustainable City Hack’. Je kan ook een kijkje komen nemen in Einsteins lab in ‘The Dome’. Hier vinden vanaf 23 september allerlei activiteiten plaats. Je vindt The Dome op het Gele Rijders Plein.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Lammetjes geboren op Stadslandbouw Mooieweg

foto: Stadslandbouw Mooieweg

De paaseitjes liggen in de winkels, dus het wordt ook weer tijd voor Lente. Daarom zijn de eerste lammetjes van Arnhem alweer geboren. Dit keer aan de Stadslandbouw Mooieweg.

Naamloos

Wat zijn ze lief! Maar de drie lammetjes hebben nog geen naam. Stadslandbouw Mooieweg roept dan ook op om originele namen voor de 3 eerstgeboren lammetjes (2 meisjes, 1 jongetje) te bedenken. Naast dat ze je bedachten naam dragen, maak je ook kans op een leuke attentie. Stuur voor 28 februari per mail naar slbmooieweg@gmail.com onder vermelding van “lammetjes namen”.

Kraamvisite

De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur bent je welkom om ze te bekijken. Stadslandbouw Mooieweg zijn te vinden op Mooieweg 17

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lijsttrekker Sagsu wil 100.000 van Arnhem Centraal

foto: RTV Arnhem

De Lijsttrekker van de Arnhemse blanco lijst en de Amsterdamse Partij voor iedereen, Mehmet Sagsu, eist 100.000 euro van de lokale partij Arnhem Centraal. Sagsu heeft bij meerdere partijen gesolliciteerd en kon bij Arnhem Centraal op de kandidatenlijst staan. Maar die schrapte hem later van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu overweegt hij de lokale partij voor de rechter te slepen. Dat zei hij vrijdag bij de Raad van State in Den Haag, waar hij bezwaar maakte tegen een besluit van het centraal stembureau. Volgens Sagsu had de kandidatenlijst van Arnhem Centraal niet geldig mogen worden verklaard.

Tweede Kandidatenlijst

Sagsu maakt bezwaar omdat het ging om een tweede kandidatenlijst waar zijn naam niet meer op stond. Volgens hem hadden de leden van de partij eerder een andere lijst goedgekeurd waar zijn naam nog wel op stond. Toch besloot het bestuur van Arnhem Centraal de naam van Sagsu er af te halen.

Dit omdat hij zich negatief uitliet over andere partijleden. De Raad van State gaf Sagsu ongelijk.  Maar daar neemt Sagsu geen genoegen mee en eist hij nog een schadevergoeding. ,,Vier jaar lang ruim 1.900 euro per maand’’, zo lichtte hij zijn claim toe.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo stapt over van munten naar parkeerkaarten

Burger’s Zoo is van parkeermunten naar parkeerkaarten overgestapt.  Met dit nieuwe systeem werkt een stuk efficiënter. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om parkeerkaarten direct bij de online entreekaarten te bestellen, waardoor mensen niet meer naar de kassa hoeven te gaan, maar direct naar de kaartcontrole kunnen doorlopen.

Abonnementhouders en andere gasten die mogelijk nog parkeermunten in hun bezit hebben, kunnen deze één op één omruilen naar parkeerkaarten aan de kassa van Burgers’ Zoo. Het is niet mogelijk om meerdere parkeermunten tegelijkertijd om te ruilen tegen parkeerkaarten, omdat de parkeerkaarten alleen op de dag van uitgifte geldig zijn. Elke parkeerkaart is voorzien van een unieke barcode die bij het uitrijden gescand moet worden door de automatische barcodelezers, die vlak voor de slagbomen staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair