Beginpagina Nieuws Technologie en innovatie tijdens de ‘Einsteinweek’

Technologie en innovatie tijdens de ‘Einsteinweek’

5 min leestijd
0

Van 23 tot en met 29 september organiseren de gemeente Arnhem, de gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen de Gelderse Einsteinweek. Een event waarin bekende experts en wetenschappers een week lang Arnhemmers meenemen in de magische wereld van innovatie en technologie. Daarnaast wordt er een lab ontwikkeld op de Gele Rijdersplein.

Innovatie en technologie is van alle tijden. De veranderingen gaan snel. Het enige verschil met vroeger is de snelheid waarmee we de vooruitgang boeken. Denk maar aan de ontdekking van elektriciteit, de auto of niet-druipende tandpasta. Zo hadden wij ruim 40 jaar geleden nog nooit gehoord van de mobiele telefoon. Straks rijdt er bijvoorbeeld niemand meer zelf auto door de komst van de zelfrijdende auto en is je naaste collega misschien wel een robot.

Mis het niet

“Wij als overheid stimuleren technologische ontwikkelingen en innovaties. Werken met nieuwe technologieën maakt je werk nu eenmaal makkelijker, effectiever én efficiënter,” aldus de drie organisaties. “Het is dan ook fijn om up-to-date te blijven. Dat is de reden dat wij de Gelderse Einsteinweek in het leven hebben geroepen. Een week waarin de verbeeldingskracht misschien wel belangrijker is dan de kennis.”

Tijdens deze week zullen bekende wetenschappers optreden. Zo vertelt astronaut Andre Kuiper over zijn werkzaamheden en ervaringen in de ruimte. Ook Daan Roosegaarde, onder andere bekend van ‘De Wereld Draait Door’ , vertelt over de ontmoeting tussen kunst en innovatie.

Einsteins lab in #TheDome

Een heus ‘Einstein lab’  is onderdeel van de week. Hier komen creativiteit en technologie samen. Ambtenaren, studenten, hackers, kunstenaars, biologen en vele anderen zullen dan samenwerken aan duurzaamheidsvraagstukken. Dit zijn vragen over bijvoorbeeld luchtkwaliteit, duurzame voeding en circulaire bedrijfspanden.

De Rabobank, Royal Haskoning, het Ministerie van Volksgezondheid, Planon en Talis leveren de vraagstukken in. Wil je meer weten? Ga naar ‘Sustainable City Hack’. Je kan ook een kijkje komen nemen in Einsteins lab in ‘The Dome’. Hier vinden vanaf 23 september allerlei activiteiten plaats. Je vindt The Dome op het Gele Rijders Plein.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer René Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…