Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Technologie en innovatie tijdens de ‘Einsteinweek’

Van 23 tot en met 29 september organiseren de gemeente Arnhem, de gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen de Gelderse Einsteinweek. Een event waarin bekende experts en wetenschappers een week lang Arnhemmers meenemen in de magische wereld van innovatie en technologie. Daarnaast wordt er een lab ontwikkeld op de Gele Rijdersplein.

Innovatie en technologie is van alle tijden. De veranderingen gaan snel. Het enige verschil met vroeger is de snelheid waarmee we de vooruitgang boeken. Denk maar aan de ontdekking van elektriciteit, de auto of niet-druipende tandpasta. Zo hadden wij ruim 40 jaar geleden nog nooit gehoord van de mobiele telefoon. Straks rijdt er bijvoorbeeld niemand meer zelf auto door de komst van de zelfrijdende auto en is je naaste collega misschien wel een robot.

Mis het niet

“Wij als overheid stimuleren technologische ontwikkelingen en innovaties. Werken met nieuwe technologieën maakt je werk nu eenmaal makkelijker, effectiever én efficiënter,” aldus de drie organisaties. “Het is dan ook fijn om up-to-date te blijven. Dat is de reden dat wij de Gelderse Einsteinweek in het leven hebben geroepen. Een week waarin de verbeeldingskracht misschien wel belangrijker is dan de kennis.”

Tijdens deze week zullen bekende wetenschappers optreden. Zo vertelt astronaut Andre Kuiper over zijn werkzaamheden en ervaringen in de ruimte. Ook Daan Roosegaarde, onder andere bekend van ‘De Wereld Draait Door’ , vertelt over de ontmoeting tussen kunst en innovatie.

Einsteins lab in #TheDome

Een heus ‘Einstein lab’  is onderdeel van de week. Hier komen creativiteit en technologie samen. Ambtenaren, studenten, hackers, kunstenaars, biologen en vele anderen zullen dan samenwerken aan duurzaamheidsvraagstukken. Dit zijn vragen over bijvoorbeeld luchtkwaliteit, duurzame voeding en circulaire bedrijfspanden.

De Rabobank, Royal Haskoning, het Ministerie van Volksgezondheid, Planon en Talis leveren de vraagstukken in. Wil je meer weten? Ga naar ‘Sustainable City Hack’. Je kan ook een kijkje komen nemen in Einsteins lab in ‘The Dome’. Hier vinden vanaf 23 september allerlei activiteiten plaats. Je vindt The Dome op het Gele Rijders Plein.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair