Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Aantrekken huizenmarkt steeds meer merkbaar in Arnhem

rijtjeshuizen in Malburgen

De stijging van de huizenprijzen in Nederland breidt zich als een olievlek uit en wordt nu ook voelbaar in de regio Arnhem. Dat is af te leiden uit een onderzoek van vastgoedbureau Calcasa. In Arnhem schommelt de prijsstijging in het tweede kwartaal van 2017 tussen de 6 en de 8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In sommige omliggende gemeenten, zoals Renkum of Huissen, stijgen de prijzen nog sneller. Daar worden huizen tussen de 8 en 10 procent meer waard. De regio sluit zich hiermee aan bij een landelijke trend. In heel Gelderland is de stijgin 6,9 procent.

Boven de vraagprijs

Calcasa stelt vast dat huizenkopers nu vaak boven de vraagprijs bieden als ze een huis zoeken. “In het tweede kwartaal van 2017 wordt 28 procent van de transacties voor of boven de vraagprijs verkocht. Voor de kredietcrisis, tijdens de vorige piek rond 2007-2008, lag dit aandeel met 9 procent een stuk lager.”

Het bedrijf noemt zich ‘een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de geautomatiseerde waardering en de statistische analyse van onroerend goed’. Het waarschuwt voor een oververhitting van de woningmarkt. De vraag blijft stijgen, maar daar staat een dalend aanbod tegenover.

Westervoort goedkoop, Rozendaal duur

De onderzoekers hebben ook gekeken naar de betaalbaarheid van de woningen. In de regio Arnhem is het het goedkoopst om in Zevenaar, Doesburg of Westervoort te wonen. Daar zijn huizenbezitters minder dan 13 procent van hun inkomen kwijt aan woonlasten. Bewoners van Rozendaal zijn zo’n 20 procent van hun inkomen kwijt aan wonen.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair