Beginpagina Blog Maak van de Blauwe Golven een reuze regenboogvlag

Maak van de Blauwe Golven een reuze regenboogvlag

6 min leestijd
0
regenboog golven

Arnhem wil zo graag een LHBT-vriendelijke gemeente zijn. Daarom zijn er transgender-toiletten op het stadhuis, hebben we een regenboogzebrapad en hangt de stad af en toe een regenboogvlag op. Tenminste, als die in huis is.

Dat  is nog niet genoeg om onze homo-vriendelijkheid te afficheren, vinden ze ze op het stadhuis. Daarom blijft het niet bij een gaybrapad en een vlaggetje. Er circuleren blijkbaar plannen voor nog meer LHBT-vriendelijk voorwerpen. Daar zijn Arnhemse homo’s allemaal vast heel erg blij mee. Toch?

Gemor

Nou, nee. Het eerste gemor uit de Arnhemse gay-scene over dergelijke plannen hebben we alweer gehoord. Op het gaybra-pad treden de voorbijgangers letterlijk hét homosymbool met voeten. Letterlijk vegen ze hun zolen af aan de regenboogvlag, vinden sommigen. Dus denk eerst even goed na voordat je nog meer steun wil geven aan diversiteit.

Nu kun je dit soort geluiden afdoen als het typische genuil waar Arnhemmers zo goed in schijnen te zijn. Maar laten we wel wezen: een gaybrapad is leuk, maar erg 2012. Heel indrukwekkend is het niet. Regenboogpaden vind je ook in Gouda, Oss, Haarlem… Arnhem onderscheidt zich niet met het zoveelste exemplaar.

Zes kleuren erbij

Als Arnhem een gay-vriendelijke stad wil worden, moeten we het gelijk maar goed doen. We zitten toch met die Blauwe Golven in onze maag? Doe er nog zes kleuren bij en je hebt Regenboog-golven! Goed, het kost wat verf. Maar dan heb je ook wat!

Het roze van het homo-monument in Amsterdam zal vaal afsteken bij deze grootste regenboogvlag ter wereld. Televisieploegen en toeristen uit alle hoeken en gaten van de wereld zullen komen kijken naar dit nieuwe sieraad van de stad. Arnhem zal dan definitief op de kaart staan als het meest LHBT-vriendelijke stadje ter wereld!

Beperkte wijziging

Wellicht zal Peter Struycken, de ontwerper van de Blauwe Golven, een beetje morren. Maar wellicht gaat ook hij overstag als hij begrijpt zijn kunstwerk maar beperkt wordt gewijzigd voor de goede zaak. De verandering zal minder ingrijpend zijn dan als de Groene Golven, die nu op de tekentafel liggen, worden uitgevoerd.

Moet er dan ook roze gekleurd water uit de fontein komen? Dat is een detail dat iemand nog moet uitwerken. Maar iedereen die Arnhem met Google Maps bekijkt of met zijn auto de krul naar de Mandela-brug op rijdt zal het weten: deze stad is echt niet van de verkeerde kant!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Blog

Bekijk ook

Marcouch presenteert zich met social media

Molen De Kroon op Klarendal heeft er nu wel een erg prominente fan bij. Kersvers burgemees…