Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gemeente sluit massagesalon om ‘happy end’

massage

Een massagesalon aan de Steenstraat wordt op last van de burgemeester gesloten omdat het bedrijf naast massages ook seksuele diensten aan zou bieden. De salon heeft hiervoor geen vergunning, meldt de gemeente Arnhem donderdagavond in een persbericht. Over welke van de drie salons aan de straat het gaat, laat de gemeente in het midden.

De Gelderlander meldt dat het om salon Beijing gaat. De sluiting is volgens het bericht van de gemeente het gevolg van verschillende controles die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Er zijn onder meer  zogeheten mystery guest-controles uitgevoerd door de AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel, Nationale Politie).

Klant

‘Mystery guests’ zijn politieambtenaren die zogenaamd als klant een massagesalon bezoeken, zich laten masseren en onderzoeken of de masseuse ook seksuele handelingen aanbiedt. Op basis van de controles is volgens de gemeente vastgesteld dat in de salon seksuele diensten werden aangeboden tegen betaling.

Voor het exploiteren van een seksinrichting is een vergunning nodig, waarover de salon niet beschikt. Het bedrijf moet de exploitatie van de massagesalon staken. Na drie maanden kan zij een verzoek indienen tot heropening. Dan zal beoordeeld worden of de sluiting wordt ingetrokken.

Misstanden

De gemeente sluit niet uit dat in de toekomst meer controles en eventuele sluitingen zullen volgen. “De controles dragen bij om misstanden in de branche te beëindigen en te voorkomen. Hierbij valt te denken aan de veiligheid van de sekswerkers en het voorkomen van (arbeids)uitbuiting en mensenhandel”, meldt de gemeente.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair