Connect with us
He Komaan

Nieuws

‘GelreDome wordt grootste Bierstube van Europa’

bier dirndl

De eerste editie van Wunderbar Das Bierfest vindt plaats op zaterdag 11 november in GelreDome, Arnhem. Tijdens wat het grootste bierfeest van Nederland moet worden, kunnen bezoekers kijken naar bekende en minder bekende Nederlandse en Duitse artiesten.

Jan Smit en Dennie Christian

Onder meer Jan Smit, Wolter Kroes, Dennie Christian, Roberto Blanco en Wir Sind Spitze zijn geboekt voor die dag. Kaarten zijn vandaag vanaf 12.00 uur verkrijgbaar via de officiële website. Het GelreDome wordt tijdens dit Wunderbar Das Bierfeest omgetoverd tot de grootste Stübe van Europa.

Op het programma staan Duitse Schlagerlegendes als Roberto Blanco en Dennie Christian. Wolter Kroes en Jan Smit vertolken hun grootste Nederlandse hits in het Duits. Samen met een tiental live acts en een orkest van ruim 30 muzikanten, onder leiding van Marcel Fisser, is dit volgens de organisatie het grootste bierfeest van Nederland.

Dak eraf

“Wij zijn ontzettend trots dat we de eerste editie van Wunderbar Das Bierfest lanceren in GelreDome. Het is een uniek evenement waarbij de grootste artiesten met elkaar op het podium staan om een ode te brengen aan de beste Nederlandse en Duitse hits. Het dak gaat eraf op 11 november, wij hebben er ontzettend veel zin in”, aldus mede -initiatiefnemer Ron van Zelst.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair