Connect with us
He Komaan

Nieuws

Wie wint de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2017?

Stadsprijs

Wie is volgens jou de vrijwilliger van het jaar? Thema Arnhemse Stadsprijs 2017 is ‘Toffe Tijdgenoten’. Arnhemse vrijwilligers zijn van alle leeftijden. De tijd dat je alleen vrijwilligerswerk deed na je pensioen is echt voorbij. Logisch ook, er valt veel te halen met vrijwilligerswerk; je ontmoet nieuwe mensen, doet (andere) werkervaring op, het geeft structuur aan je dagen en je kunt veelal doen waar je hart naar uitgaat.

Het bestuur van de Arnhemse Stadsprijs is op zoek naar die vrijwilligers, (vrijwilligers)organisaties en/of buurtinitiatieven waar verschillende generaties samenwerken, elkaar versterken en van elkaar leren. Waar leeftijd er niet toe doet of waarin dat elkaar juist versterkt.

Zo veel voorbeelden

Natuurlijk kennen we allemaal het voorbeeld van de jongere die een oudere leert om te gaan met een I-pad maar er zijn veel meer voorbeelden te bedenken. Bijvoorbeeld de jongere die kleuters dansles geeft, de oudere die een jonge vluchteling helpt bij de Nederlandse taal, een groep jongeren die de tuin opknapt van een ouder echtpaar, de voorleesoma op de basisschool, of de leerling die na een maatschappelijke stage bij een organisatie blijft plakken omdat het er zo leuk is. Allemaal voorbeelden van hoe onbelangrijk leeftijd is als je vrijwilligerswerk doet.

Voorbeelden die goed aangeven dat er een verbinding ontstaat tussen generaties. Ken jij iemand waarvan je vindt dat het een toffe tijdgenoot is en die  bij dit thema past? Draag hem of haar dan voor voor de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk. We nodigen jou uit om elk initiatief, hoe klein ook voor het voetlicht te brengen. Kleine dingen kunnen immers (ook) een wereld van verschil maken. Dus: wees niet bescheiden en draag voor!

Tot 4 oktober

Inzenden kan tot 4 oktober 2017 via deze website. Uit de inzendingen zal de jury van de Arnhemse Stadsprijs uiteindelijk negen genomineerden aanwijzen; drie in de categorie individuen,  drie in de categorie groepen en drie in de categorie jeugdlintje (tot 21 jaar).

In iedere categorie valt een prijswinnaar 2017: een individuele prijs voor een vrijwilliger: € 750 en een uniek beeld, een groepsprijs voor een organisatie of initiatief: €1.500 en een oorkonde en een Jeugdlintje voor een jonge vrijwilliger: €500 en een oorkonde. Tijdens het Arnhems Vrijwilligersgala op zaterdag 18 november in Musis Sacrum worden de genomineerden officieel bekendgemaakt.

Uitreiking 1 december

Zij ontvangen dan allen de IKRA-award. De Arnhemse Stadsprijs wordt op vrijdag 1 december uitgereikt door Burgemeester Ahmed Marcouch in de Burgerzaal van het Arnhemse Stadhuis. Aanvang 16.00 uur. Iedereen die daarbij aanwezig wil zijn is van harte welkom.

Reacties

Reacties

Nieuws

Definitieve uitslag: D66 verliest zetel aan VVD

Vrijdagmorgen is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkieizngen bekendgemaakt. D66 in Arnhem verliest uiteindelijk niet 2, maar 3 van de 8 zetels. De zetel die D66 kwijt raakt, gaat naar de VVD.

GroenLinks wint

In de definitieve uitslag blijft GroenLinks de winnaar. Die gaat van 4 naar 7 zetels. De VVD gaat van 4 naar 6 zetels. D66 gaat van 8 naar 5. PvdA gaat van 5 naar 4. Arnhem Centraal gaat van 2 naar 3. Nieuwkomer PVV haalt twee zetels, de Partij voor de Dieren en Denk-Verenigd Arnhem gaan van 1 naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij houdt haar ene zetel.

Het CDA verliest en zetel en gaat naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij blijft op één zetel staan. Susan van Ommen van D66 en Nathalie Nede van de ChristenUnie zijn op voorkeurstemmen in de raad gekomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Youtube-kanaal StukTV leidt Arnhem Band door winkels in binnenstad

Het populaire Youtube kanaal StukTV kwam afgelopen maand in Arnhem langs om een van hun opdrachten uit te voeren. De ruim 1,7 miljoen kijkers kunnen elke week een opdracht insturen die vervolgens de drie heren van het kanaal moeten uitvoeren.

Fanfare door de binnenstad

StukTV is op Enzo Knol na het grootste Nederlandstalige kanaal van Nederland.  Kijkers zien 585 miljoen de filmpjes die het wekelijks programmeert. Elke week wordt minimaal één filmpje geplaatst door de heren op hun kanaal, zo ook afgelopen woensdag. Daar lieten de heren in de Arnhemse binnenstad het fanfare-orkest Arnhem Band door een aantal winkels lopen. Hierop reageerden ondernemers wisselend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair