Beginpagina Nieuws ‘Megabios goed voor Zuid’

‘Megabios goed voor Zuid’

4 min leestijd
0
Euroscoop

Een mega-bioscoop in Arnhem-Zuid heeft grote, positieve gevolgen voor dit stadsdeel. Dat stelt partij Arnhem Centraal vast op basis van een rapport over dit onderwerp. Tegen de komst van de grote bioscoop is nogal wat weerstand. Met name ondernemers in het centrum zijn bang voor omzetverlies.

Arnhem centraal ziet juist een grote impuls voor Arnhem-Zuid. Zo zouden er in het stadsdeel 90 arbeidsplaatsen erbij komen. en zou er een economische impuls van 5 miljoen euro komen, denkt Guus van der Laak van Arnhem Centraal.

Gezellig centrum

“Het gaat ons niet zozeer in de bioscoop”, stelt Van der Laak. “Het gaat er ons om dat Arnhem-Zuid een gezellig centrum krijgt.” Daarmee doelt hij ook onder meer op horeca. “Dat komt er ook in deze plannen. Het goud ligt in Zuid op straat als je er horeca-gelegenheden laat komen.”

De zogeheten Euroscoop zou dan bij het Rijnhalgebied moeten komen. Wat Arnhem Centraal betreft een eerste stap naar een gezellig centrum daar. “Het gebied ziet er nu nog niet uit. Dit is een eerste stap naar een gezellig centrum daar.”

Binnenstad leeg

In de binnenstad leeft de vrees dat de grote bioscoop de stad leeg zal trekken. Van der Laak: “In Zuid wonen evenveel mensen als in Noord. Dan mogen daar ook meer voorzieningen komen.” Ook is het centrum slecht bereikbaar, vindt het Arnhem Centraal-raadslid. “Wij willen de bewoners van het zuiden op loop- of fietsafstand voorzieningen bieden.”

Maandagavond buigt de gemeenteraad zich over deze plannen. Dan kunnen definitieve plannen worden ingediend.

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer René Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…