Connect with us
He Komaan

Nieuws

‘Megabios goed voor Zuid’

Euroscoop

Een mega-bioscoop in Arnhem-Zuid heeft grote, positieve gevolgen voor dit stadsdeel. Dat stelt partij Arnhem Centraal vast op basis van een rapport over dit onderwerp. Tegen de komst van de grote bioscoop is nogal wat weerstand. Met name ondernemers in het centrum zijn bang voor omzetverlies.

Arnhem centraal ziet juist een grote impuls voor Arnhem-Zuid. Zo zouden er in het stadsdeel 90 arbeidsplaatsen erbij komen. en zou er een economische impuls van 5 miljoen euro komen, denkt Guus van der Laak van Arnhem Centraal.

Gezellig centrum

“Het gaat ons niet zozeer in de bioscoop”, stelt Van der Laak. “Het gaat er ons om dat Arnhem-Zuid een gezellig centrum krijgt.” Daarmee doelt hij ook onder meer op horeca. “Dat komt er ook in deze plannen. Het goud ligt in Zuid op straat als je er horeca-gelegenheden laat komen.”

De zogeheten Euroscoop zou dan bij het Rijnhalgebied moeten komen. Wat Arnhem Centraal betreft een eerste stap naar een gezellig centrum daar. “Het gebied ziet er nu nog niet uit. Dit is een eerste stap naar een gezellig centrum daar.”

Binnenstad leeg

In de binnenstad leeft de vrees dat de grote bioscoop de stad leeg zal trekken. Van der Laak: “In Zuid wonen evenveel mensen als in Noord. Dan mogen daar ook meer voorzieningen komen.” Ook is het centrum slecht bereikbaar, vindt het Arnhem Centraal-raadslid. “Wij willen de bewoners van het zuiden op loop- of fietsafstand voorzieningen bieden.”

Maandagavond buigt de gemeenteraad zich over deze plannen. Dan kunnen definitieve plannen worden ingediend.

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair