Connect with us
He Komaan

Nieuws

Wegafsluitingen Malburgen om Bridge to bridge

wateruitdeling bridge to bridge

Voor de 32ste keer is zondag de Bridge to Bridge Loop. De populaire jaarlijkse loop met verschillende afstanden kent deze keer een wat andere route dan voorgaande jaren. Dit zal ervoor zorgen dat delen van Malburgen-West tijdelijk of geheel tijdens het evenement zijn afgesloten.

De organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar een deel van het parcours door het westelijk deel van Malburgen te laten lopen. Hierdoor zijn de volgende delen afgesloten voor verkeer:

  • Gelderse Rooslaan – tussen 11:30 en 16:30 uur volledig afgesloten voor autoverkeer
  • Sleedoornlaan, Hazelaarstraat, Haagdoornstraat, Wilgenlaan, Vlierstraat en Waardmanspad – tussen 15.30 en 16.15 uur in het geheel afgesloten voor  autoverkeer

Aanmoedigen

Omdat het parcours van de 5 kilometer tussen 15.30 en 16.15 uur loopt via de Gelderse Rooslaan, Sleedoornlaan en de Wilgenlaan, hoopt de organisatie dat er dit jaar vooral ook veel straatbewoners de deelnemers willen gaan aanmoedigen. De Bridge to Bridge is in zijn geheel vrij toegankelijk.

Tijdens de Bridge to Bridge worden er meerdere afstanden gelopen. Naast de route gedeeltelijk door de straten van Malburgen West, kunnen de renners ook worden aangemoedigd op het westelijk deel van de Bandijk, Stadsblokken en de Bakenhof en voor de langste afstanden de 10 Engelse Mijl en 10 kilometer ook in  Meinerswijk.

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair