Beginpagina Blog Wat moeten we met de Korenbeurs?

Wat moeten we met de Korenbeurs?

5 min leestijd
1
Korenmarkt

Filmtheater Focus verhuist naar een nieuw gebouw bij de Eusebiuskerk. Dat betekent dat het huidige pand aan de Korenmarkt leeg komt te staan. Dat het filmhuis niet meer op het drukke horecaplein wenst te zitten, is te begrijpen. De kroegen en Focus liepen elkaar al jaren in de weg.

Wat moeten we doen met het huidige pand? Dat verrees in 1899 als graanbeursgebouw. Het markante pand staat op de gemeentelijke monumentenlijst en is een bijzonder, beeldbepalend bouwwerk. Dit neogotische kunststukje is van de hand van Jan Willem Boerbooms, een leerling van de beroemde Pierre Cuypers.

Idee├źn genoeg

KorenbeursOm een lang verhaal kort te maken: de Korenbeurs een pand dat schreeuwt om een bijzondere, nieuwe bestemming. En idee├źn zijn er genoeg! Zo heeft horeca-ondernemer Robert Wittenberg er enkele jaren geleden voor gepleit om er een brouwerij te vestigen. Dat zou een goed idee kunne zijn.

Maar de gemeente wil n├│g meer van dat soort plannen zien. Daarom hebben ze een soort van idee├źnwedstrijd geschreven.┬á“Dus ben jij op zoek naar ruimte voor jouw dromen? Doe mee en stuur jouw idee in voor 16 november”, roept de gemeente op haar website.

Haalbaar

Uit alle inzendingen kiest de jury de vijf beste idee├źn voor de toekomst van de Korenbeurs. Deze vijf idee├źn dienen volledig uitgewerkt te worden in een businessplan. Op basis van de uitwerking en haalbaarheid, wordt er door de jury een winnaar gekozen.

De winnaar is de nieuwe exploitant van het pand en ziet zijn idee werkelijkheid worden. De indieners van de vier overige idee├źn ontvangen ieder een vergoeding van 5.000 euro.

Meer nieuws?

á

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Blog

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…