Beginpagina Nieuws Wethouder moet plan herschrijven om recyclingbedrijf bij woongebied

Wethouder moet plan herschrijven om recyclingbedrijf bij woongebied

5 min leestijd
0
ron konig arnhem

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond wethouder Ron K√∂nig (D66) terug naar de tekentafel gestuurd. Zij vond namelijk dat de wethouder niet genoeg informatie had aangeleverd op ‘reperatie bestemmingsplan: Fluvium MiddenWestervoortsedijk¬†West’. K√∂nig moet van de raad in gesprek gaan met de onderneming Van Houtum Recycling.

Hoofdpijndossier

Fluvium is een hoofdpijndossier voor de gemeente Arnhem. Wethouder Alex Mink (SP) moest het College van Burgemeester en Wethouders al verlaten omdat hij de gemeenteraad niet goed had ge√Įnformeerd. De situatie op de Westervoortsedijk zorgt voor grote spanningen tussen de gemeente en de ondernemers in het gebied.

De gemeente wil namelijk graag woningbouw realiseren bij de zware industrie. Volgens de ondernemers gaat dit grote problemen veroorzaken omdat zij dan minder geluid mogen produceren. Uiteindelijk is dit conflict voor de rechter gekomen.

Gebreken

Die heeft op 14 juni 2017 uitgesproken dat er ‘enkele¬†gebreken kleven’ aan het plan. Deze tekortkomingen hebben vooral betrekking op de woonbestemming met bijbehorende¬†parkeerregeling en op de definitie van ‘recyclingbedrijf’ ten behoeve van het recyclingbedrijf van Van¬†Houtum. ¬†De gemeente heeft 20 weken de tijd gekregen om het plan zodanig aan te passen dat alle bedrijfsactiviteiten van Van Houtum erin zijn opgenomen.

Geen gehoor

De ondernemer van Van Houtum stuurde gisteren een boze mail naar alle raadsleden. Daarin vertelde hij dat de gemeente Arnhem geen contact heeft gezocht tijdens het herschrijven van het bestemmingsplan. Hierop reageerde de Partij van de Arbeid tijdens de commissievergadering met een motie. Daarmee stuurde de gemeenteraad wethouder Ron König terug naar de tekentafel. Eerst moest hij in gesprek met Van Houtum en daar moet hij verslag over doen bij de raad.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Netwerker en ondernemer René Kraaijenbrink prominent op lijst Arnhem Centraal

Ondernemer Ren√© Kraaijenbrink staat verrassend vierde op de lijst voor de lokale partij Ar…