Connect with us
he kom aan

Nieuws

Bouwprojecten in centrum zorgen voor nominatie ‘Beste binnenstad’

Aanbouw nieuw gedeelte Musis

Arnhem behoort dit jaar tot de twee grotere steden Nederland met de beste binnenstad. Dat kan niemand ons meer afnemen. In november bepaalt een jury welke van de twee finalisten de beste is: wíj of Breda. Nijmegen had ook een nominatie voor de tweejaarlijkse prijs, maar is inmiddels afgevallen.

De eer van de beste binnenstad viel Arnhem in 2007 ook al te beurt. Sindsdien raakte er blijkbaar een beetje de klad erin. Zo was de verdwijning van de Bijenkorf een klap in het gezicht van de stad. Maar in januari 2015 wilde toenmalig burgemeester Kaiser het tij keren. ‘Binnen een paar jaar’ moest de stad de prijs weer krijgen.

Bepalen

Of dat dit jaaar gaat lukken, moeten we nog afwachten. Maar hoe haal je zo’n prijs eigenlijk? Wie bepaalt wat een binnenstad moet hebben om de beste van het land te zijn? Het antwoord is kinderlijk eenvoudig: de club die ooit bedacht dat er zoiets als een beste-binnenstad-verkiezing moet zijn. Dat is het Platform Binnenstadsmanagement.

Dit platform is een samenwerkingsorganisatie van bedrijven en instellingen die met binnensteden bezig zijn. Ook veel gemeentes nemen daaraan deel. Waar kijken ze naar? Vooral naar hoe een stad investeert in de binnenstad.

Dynamiek

“De prijs wordt toegekend aan de binnensteden waar de afgelopen twee jaar de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden. Gemeenten die investeren in de binnenstad worden beloond”, zo meldt de website over de verkiezing.

En investeren in de binnenstad, dat is in Arnhem wel gebeurd de laatste jaren. Een groot project als de Zuidelijke Binnenstad of de aanleg van de Sint-Jansbeek zijn daar voorbeelden van. Misschien zijn al die bouwprojecten niet bij alle Arnhemmers even populair, maar wel bij de jury. Vernieuwend is het allemaal zeker.

Verbouwing

“Ondanks dat we nog volop in verbouwing zijn, nu al genomineerd!”, twittert wethouder Gerrie Elfrink dan ook enthousiast.  De nieuwbakken burgemeester Ahmed Marcouch houdt het bondiger. “Mooi”, reageert hij via hetzelfde kanaal.

Op 23 november wordt bekend wie de echte winnaar is: Arnhem of Breda. Voor die tijd maakt de jury onder meer gebruik van een app om bezoekers naar hun mening te vragen. In de Brabantse stad schijnt het vooral het nieuwe stationsgebied te zijn dat hoge ogen gooit. Kan Arnhem daar tegenop? We zullen zien.

Reacties

Reacties

Nieuws

Pijpcursus bij Christine Le Duc Arnhem

foto: Max Pixels

Na een succesvolle Masturbation Masterclass bij Christine Le Duc is daar een orale opvolger! Meer dan 2500 mensen deden mee met de cursus mastruberen bij je partner.

Veel vraag naar

Erotiekketen Christine le Duc ontwikkelde de cursus naar aanleiding van onderzoek waaruit blijkt dat een kwart van de Nederlanders zich wel eens onzeker voelt over het oraal bevredigen van de partner. De praktijkcursus is de afgelopen maanden door de erotiekketen ontwikkeld en is vanaf nu in bijna alle filialen te volgen. “Winkelmedewerkers merken dat er veel vraag is van klanten over hoe ze iets moeten doen op het gebied van orale seks”, aldus manager Deborah Vink. “Je stelt je heel kwetsbaar op tijdens orale seks en dat maakt ook dat mensen in bed hierover het meest onzeker zijn.” De Masturbation Masterclass startte in 2015 en was direct een groot succes. Dit was voor erotiekketen Christine le Duc de aanleiding om meer workshops te ontwikkelen.

Nare geurtjes en slechte techniek

Uit het onderzoek blijkt verder dat zestig procent van de ondervraagden bang is voor nare geurtjes en meer dan een kwart vindt dat de techniek van zijn partner te wensen over laat. Toch praat één op de zeven Nederlanders nooit met zijn partner over de seksuele voorkeuren en behoeften en is het nog een groot taboe om orale seks te bespreken. “We merken dat mensen in de winkels wel steeds vaker over hun onzekerheden durven te praten en om tips vragen”, aldus Vink. Uit het onderzoek blijkt dat er een grote behoefte is om nieuwe dingen te leren in de slaapkamer. “Openheid en weten wat de partner opwindt zijn de belangrijkste factoren om een relatie te laten floreren. Deze workshop draagt hier aan bij en zorgt ervoor dat mensen zelfverzekerder zijn, meer controle hebben en plezier beleven aan deze intieme handelingen.”

De cursus start in Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.
Opgeven kan via de site van Christine Le Duc.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

12 data- en elektriciteitskasten nieuwe opknapbeurt in het Korenkwartier

In het Korenkwartier zijn de afgelopen maand 12 data- en elektriciteitskasten opgeknapt. Deze waren door de jaren heen verwaarloosd en bestikkerd. Na de schoonmaakactie in mei 2018 bleek dat er nog teveel schade zat aan de kasten. Doordat de gemeente Arnhem en ondernemers onder leiding van communicatiebureau Smartvertizing de handen in één hebben geslagen kon er gewerkt worden aan verbetering van de omgeving. Het opknappen van de 12 data- en elektriciteitskasten is een onderdeel van een groter plan om het gebied rondom de Korenmarkt op te knappen. Zowel gemeente als ondernemers hebben geld in de laden gebracht om o.a. de data- en elektriciteitskasten op te knappen.

 

 

 

 

 

 

Anti Graffiti

In totaal zijn er 12 elektriciteits- en datakasten opgeknapt. Deze zijn opnieuw geschilderd en voorzien van een anti graffiticoating. Hierdoor kan er moeilijk op de kasten worden geplakt of opnieuw beschilderd met graffiti. Door o.a. deze kasten op te knappen zal er hopelijk ook een betere sfeer ontstaan in het stapgebied. Verder wordt deze maand permanente sfeerverlichting opgehangen in de Duizelsteeg en komt er bij alle ingangen van het Korenkwartier een informatiebord met alle bedrijven in het Korenkwartier.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhem koploper verbouw kantoren

Arnhem staat op één als het gaat om het transformeren van kantoren buiten de Randstad en blijft daarmee landelijk een van de koplopers. Dat meldt Omroep Gelderland op basis van een onderzoek van de landelijke vastgoed- en makelaarsorganisatie Dynamis.

In de voormalige Rijkswaterstaattoren zijn bijvoorbeeld bijna 300 studentenwoningen ondergebracht en het oude CITO-gebouw werd een hotel; meer dan 100.000 vierkante meter kantoorvloeroppervlak in Arnhem kreeg de afgelopen vijf jaar een nieuwe bestemming. Eind vorig jaar is begonnen met de verbouwing van het voormalige ING-gebouw tot een appartementencomplex.

Crisis

Door de economische crisis kwamen veel kantoren leeg te staan, die uiteindelijk een nieuwe bestemming hebben gekregen. Landelijk gezien gaat het om zo’n 3,8 miljoen vierkante meter aan vloeroppervlakte dat sinds 2012 anders wordt benut.

In veel gebouwen zitten nu woningen. Vorig jaar werd er voor het eerst sinds jaren minder getransformeerd dan het jaar ervoor. Buiten de Randstad bleven de verbouwingen op een vergelijkbaar niveau als in 2016, maar in de Randstad liep dat aantal terug.

Meer vraag

Nu het weer beter gaat met onze economie, is de vraag naar kantoorruimte landelijk gezien toegenomen. Maar het beschikbare aanbod is minder geworden. Er dreigt krapte op de kantorenmarkt.

In de drie onderzochte Gelderse steden, Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn, was begin dit jaar minder ruimte te huur en te koop dan een jaar geleden. Vooral in de stadscentra zijn minder kantoren beschikbaar.

Bron: Omroep Gelderland

.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair