Connect with us
He Komaan

Nieuws

Bouwprojecten in centrum zorgen voor nominatie ‘Beste binnenstad’

Aanbouw nieuw gedeelte Musis

Arnhem behoort dit jaar tot de twee grotere steden Nederland met de beste binnenstad. Dat kan niemand ons meer afnemen. In november bepaalt een jury welke van de twee finalisten de beste is: wíj of Breda. Nijmegen had ook een nominatie voor de tweejaarlijkse prijs, maar is inmiddels afgevallen.

De eer van de beste binnenstad viel Arnhem in 2007 ook al te beurt. Sindsdien raakte er blijkbaar een beetje de klad erin. Zo was de verdwijning van de Bijenkorf een klap in het gezicht van de stad. Maar in januari 2015 wilde toenmalig burgemeester Kaiser het tij keren. ‘Binnen een paar jaar’ moest de stad de prijs weer krijgen.

Bepalen

Of dat dit jaaar gaat lukken, moeten we nog afwachten. Maar hoe haal je zo’n prijs eigenlijk? Wie bepaalt wat een binnenstad moet hebben om de beste van het land te zijn? Het antwoord is kinderlijk eenvoudig: de club die ooit bedacht dat er zoiets als een beste-binnenstad-verkiezing moet zijn. Dat is het Platform Binnenstadsmanagement.

Dit platform is een samenwerkingsorganisatie van bedrijven en instellingen die met binnensteden bezig zijn. Ook veel gemeentes nemen daaraan deel. Waar kijken ze naar? Vooral naar hoe een stad investeert in de binnenstad.

Dynamiek

“De prijs wordt toegekend aan de binnensteden waar de afgelopen twee jaar de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden. Gemeenten die investeren in de binnenstad worden beloond”, zo meldt de website over de verkiezing.

En investeren in de binnenstad, dat is in Arnhem wel gebeurd de laatste jaren. Een groot project als de Zuidelijke Binnenstad of de aanleg van de Sint-Jansbeek zijn daar voorbeelden van. Misschien zijn al die bouwprojecten niet bij alle Arnhemmers even populair, maar wel bij de jury. Vernieuwend is het allemaal zeker.

Verbouwing

“Ondanks dat we nog volop in verbouwing zijn, nu al genomineerd!”, twittert wethouder Gerrie Elfrink dan ook enthousiast.  De nieuwbakken burgemeester Ahmed Marcouch houdt het bondiger. “Mooi”, reageert hij via hetzelfde kanaal.

Op 23 november wordt bekend wie de echte winnaar is: Arnhem of Breda. Voor die tijd maakt de jury onder meer gebruik van een app om bezoekers naar hun mening te vragen. In de Brabantse stad schijnt het vooral het nieuwe stationsgebied te zijn dat hoge ogen gooit. Kan Arnhem daar tegenop? We zullen zien.

Reacties

Reacties

Nieuws

Alle stemmen door elkaar in stembureau op de Geitenkamp

stembureau geitenkamp
Foto: Björn Kummeling - RTV Arnhem

In stembureau 30 op de Geitenkamp gaan alle stembiljetten in dezelfde stembus. Die voor de Gemeenteraadsverkiezingen en die voor het referendum over de Sleepwet gaan door elkaar. Er staan we twee stembussen, maar er is geen verschil tussen.

“Er waren geen bordjes meegeleverd”, leggen de medewerkers van het stembureau uit. “Dus we zoeken het straks na 9 uur wel uit. We hebben toch niks te doen”, lachen ze.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Hit over mannelijk lid

Los muziek
Foto: Los muziektheater

De dames van LOS muziektheater zijn overrompeld door het enorme succes dat hun zogenoemde ‘piemellied’ heeft bij het televisieprogramma Koffietijd / 5 uur Live. Een video van hun optreden is op Facebook meer dan 4300 keer gedeeld.

‘Eindelijk onze grote doorbraak’, reageert Charlotte Waardenburg van Los Muziektheater in de uitzending Gelderland Muziekland op Radio Gelderland.

‘We werden gevraagd om het piemellied te zingen in de uitzending die in het teken stond van het mannelijke geslachtsorgaan. We dachten, we zingen een liedje en gaan weer naar huis. Dat het zo’n internethit zou worden, daar hadden we geen idee van. Het wordt heel veel gedeeld, het gaat viral. Echt bizar’, vertelt Charlotte aan Eric van den Berg.

Toegift

De ode aan alle piemels is bijna 800.000 keer bekeken. ‘We hopen dat dit een enorme boost is voor onze theatervoorstelling waarmee we nu aan het toeren zijn. We hebben besloten om het piemellied bij iedere voorstelling als toegift te zingen.’

Het nummer komt uit de vorige voorstelling van Los Muziektheater. De theatergroep bestaat sinds 2006 en is opgericht door vier vrouwen die elkaar kennen van het conservatorium in Arnhem.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Liveblog: verkiezingen in Arnhem

verkiezingen

De hele dag via Ik hou van Arnhem en RTV Arnhem: liveblog voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair