Connect with us
he kom aan

Sport

Vitesse strijdend ten onder tegen Lazio

Vitesse Lazio

Het eerste duel van Vitesse ooit in de groepsfase van de Europa League is vanavond met 2-3 verloren gegaan. In een sfeervol GelreDome waren Tim Matavz en Bryan Linssen verantwoordelijk voor de Arnhemse treffers. Marco Parolo, Ciro Immobile en Alessandro Murgia scoorden voor S.S. Lazio.

Oefenmeester Henk Fraser kon voor het Europese duel niet beschikken over middenvelder Thulani Serero en ook routinier Arnold Kruiswijk kon niet aan de aftrap verschijnen.

Gevaar

Het eerste Arnhemse gevaar liet niet lang op zich wachten. Na een lange pass van aanvoerder Guram Kashia kwam de bal via Matavz bij Linssen terecht. Laatstgenoemde kon de bal niet optimaal controleren waardoor de veelbelovende aanval voorbij ging. Ook de bezoekers kwamen al vroeg bij het doel van Vitesse-doelman Remko Pasveer in de buurt. Na een misverstand tussen de Arnhemse sluitpost en Kashia leek Felipe Caicedo te profiteren, maar de spits mikte naast het doel.

Na twintig minuten spelen was het opnieuw Vitesse dat van zich liet horen. Kashia torende boven zijn directe tegenstander uit maar kon de vrije trap van Thomas Bruns niet tot doelpunt promoveren. Nog geen vijf minuten later kwam S.S. Lazio dicht bij een treffer. Nederlander Stefan de Vrij kopte rakelings over het Vitesse-doel.

Man in vorm

In de 33e minuut werd de score geopend. De man in vorm aan Arnhemse zijde, Matavz, schoot de voorzet van Milot Rashica bij de tweede paal binnen: 1-0. Vlak voor beide ploegen richting de kleedkamers vertrokken voor de rust was het nog eenmaal S.S. Lazio dat gevaarlijk werd. Wederom Was het Caicedo die de kans kreeg, maar de spits mikte hoog over. Zo ging de formatie van trainer Henk Fraser rusten met een voorsprong.

Vitesse begon de tweede helft ongewijzigd. S.S. Lazio trainer Simone Inzaghi besloot het roer om te gooien en bracht Immobile in het veld voor Luis Felipe. De druk op de Arnhemse defensie nam in het begin van de tweede helft toe. Vitesse kon de bal niet wegwerken na een kans voor Immobile. Uiteindelijk besloot aanvoerder Parolo de bal uit de lucht te nemen en daarmee zorgde hij voor de gelijkmaker in GelreDome: 1-1.

Veerkracht

De Arnhemmers toonde zich veerkrachtig en creëerden via Rashica een kans op de 2-1, maar de voorzet van de rappe buitenspeler ging net voorbij aan de inlopende Linssen. Een aantal minuten later was het Bruns die het probeerde. Het schot van de nummer tien scheerde net langs de verkeerde kant van de paal.

Een tweede doelpunt voor Vitesse hing in de lucht. In de 58e minuut was het raak voor de geel-zwarten. Wederom werd een voorzet van Rashica binnengetikt, ditmaal door Linssen: 2-1.

Druk

De druk van Vitesse bleef aanhouden. Matavz, maker van de 1-0, probeerde het van afstand maar zag zijn schot over het doel zeilen. In een kolkend GelreDome bleven de Vitessenaren kansen creëren. Bruns leek het derde doelpunt te maken na een handig hakje van Rashica, maar de bal verdween naast het doel. Waar Vitesse de meeste kansen kreeg was het S.S. Lazio dat op gelijke hoogte kwam. Invaller Immobile schoot binnen achter Pasveer: 2-2.

Met nog een kwartier te spelen deed Alessandro Murgia er nog een schepje bovenop voor S.S. Lazio. Maikel van der Werff kon de bal niet wegwerken waardoor de Italiaanse aanvaller kon scoren: 2-3. Hoewel de ploeg van Henk Fraser voor het eerst in de wedstrijd op achterstand kwam bleef de sfeer erin in stadion GelreDome.

Ontzetting

De supporters schaarden zich massaal achter de geel-zwarten. Invaller Luc Castaignos kwam, met nog vijf minuten te spelen, vlak bij de gelijkmaker. De spits zag tot zijn ontzetting de kopbal net over het doel van S.S. Lazio gaan na een voorzet van Bruns.

Beide ploegen kwamen niet meer tot grote kansen en zo ging Vitesse in haar eerste groepsduel in de Europa League strijdend ten onder. Zondag speelt de selectie van trainer Henk Fraser opnieuw een speciaal duel. Zij treden in het jaarlijkse Airborne-duel aan tegen VVV-Venlo.

Bron: Vitesse

Reacties

Reacties

Nieuws

Clubs uit Arnhem halen € 43.418,- op met Grote Clubactie

foto: Pixabay

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Arnhem is in totaal € 43.418,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo’n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Opbrengst per vereniging

Dit jaar deden in Arnhem de volgende verenigingen mee:
– Volkstuinvereniging Elden met een opbrengst van € 360,00
– Arnhemse Sportvereniging UDI met een opbrengst van € 480,00
– E.K.C.A. CIBOD met een opbrengst van € 914,40
– Korfbalvereniging Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn met een opbrengst van € 2.644,80
– Voetbalvereniging Eldenia met een opbrengst van € 2.760,00
– Arnhemse Atletiek Vereniging Ciko 66 met een opbrengst van € 1.701,60
– Badminton Club Ellaar met een opbrengst van € 410,40
– Omnisportver. ESCA (Enka Sportclub Arnhem) met een opbrengst van € 648,00
– Stichting Budo Sport Arnhem met een opbrengst van € 6.909,60
– Stichting SBV/Kastanjegroep met een opbrengst van € 360,00
– Sportclub E.D.S. met een opbrengst van € 523,20
– Door Vrienden Opgericht Velp (D.V.O.V.) met een opbrengst van € 3.811,20
– Arnhemse Boys met een opbrengst van € 1.800,00
– Vol.Vtoesj met een opbrengst van € 578,40
– DFS Arnhem met een opbrengst van € 1.608,00
– Badmintonclub Gova met een opbrengst van € 458,40
– Esca Arnhem Rhinos met een opbrengst van € 60,00
– Neptunus Arnhem met een opbrengst van € 300,00
– Bushi Arnhem met een opbrengst van € 2.601,60
– Sportschool Milder Arnhem met een opbrengst van € 1.728,00
Een volledige lijst met deelnemers kan worden opgevraagd.

Samenwerking en betrokkenheid

Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: “We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Sport

Vitesse kan niet overtuigen en speelt gelijk

Matavs maakt de 1-1. - Foto: Vitesse/ProShots

Vitesse heeft vanavond gelijkgespeeld tegen Willem II. De bezoekers kwamen snel op voorsprong door een goal van Bartholomew Ogbeche, maar Vitesse trok de stand niet veel later gelijk. Tim Matavz schoot de bal fenomenaal tegen de touwen. Na rust kwamen de Tilburgers via Ben Rienstra opnieuw op voorsprong. In de slotfase wist Vitesse door een punter van Bryan Linssen terug te komen en tekende voor de eindstand: 2-2.

Hoofdtrainer Henk Fraser wijzigde zijn elftal op meerdere plekken ten opzichte van de Europese overwinning vs OGC Nice (1-0). Navarone Foor, Milot Rashica en Bryan Linssen keerden terug in de basiself. Dit ging ten koste van Thomas Oude Kotte, Charlie Colkett en Luc Castaignos.

Fel

Vitesse begon de wedstrijd feller dan de bezoekers uit Tilburg. De eerste mogelijkheid kwam van de voeten van Bruns. De middenvelder uit Wierden zag zijn vrije trap gekeerd worden. Het waren de bezoekers die de score opende. Na een goede actie van Fernando Lewis schoot Ogbeche de bal achter Remko Pasveer: 0-1.

Binnen enkele minuten wist Vitesse stand gelijk te trekken. Matavz draaide goed weg, schoot de bal snoeihard in de linkerkruising en liet doelman Brandenhorst kansloos: 1-1. De Arnhemmers bleven kansen creëren. Bruns schoot de bal uit de tweede lijn hard richting doel, maar het schot draaide op het laatste moment weg. Ook Foor kreeg een poging buiten de zestien. De middenvelder probeerde de bal geplaatst in het doel te schieten, maar zijn schot ging rakelings naast.

Mis

Direct na rust was daar de kans op een snelle voorsprong. Matavz legde de bal af naar Foor, maar de middenvelder miste de bal. Tien minuten later probeerde Mason Mount het. Keeper Branderhorst was alert en stopte de bal. Matavz kopte niet veel later op de handen van goalie Branderhorst.

Na het goede begin van Vitesse kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Rienstra schoot de bal achter Pasveer: 1-2. Vrijwel direct na de Tilburgse treffer kopte Linssen uit een hoekschop op de lat.

Puntertje

Pogingen van Milot Rashica en Linssen gingen in de slotfase niet tussen de palen. Tot de 88ste minuut. Linssen punterde de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 2-2. Vitesse probeerde het na de gelijkmaker nog wel maar het mocht niet baten.

Vitesse neemt het zaterdag 16 december in Enschede op tegen FC Twente. In de Grolsch Veste treffen beide ploegen elkaar om 20.45 uur.

Bron: Vitesse

Meer nieuws? 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Voorbeschouwing Vitesse vs Willem II

rashica

Vitesse speelt woensdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2017. Om 18.30 uur trapt Vitesse af vs Willem II. Hoofdtrainer Henk Fraser: ‘Een wedstrijd waarin wij de tegenstander kapot moeten spelen.’

Willem II bezet momenteel de veertiende plaats in de Eredivisie. De Tilburgers speelden afgelopen vrijdag de beladen derby vs NAC Breda (1-1). Fraser over de Tricolores: “Ik denk dat Willem II iets te laag staat. Het is een team dat veel bereidheid toont en gedisciplineerd speelt met veel spelers achter de bal. Het gaat weer een wedstrijd worden waarin wij de tegenstander kapot moeten spelen. Onze energie, in combinatie met onze kwaliteiten, moeten doorslaggevend zijn.” Het is daarnaast ook de laatste thuiswedstrijd van 2017. Fraser: “Het is om uiteenlopende redenen een pittige eerste seizoenshelft geweest. Maar we mogen geen excuses aandragen. Het is weer een belangrijke wedstrijd en na Nice hebben we voldoende rust gehad.” De belangen van een overwinning zijn alom bekend. Fraser: “We moeten winnen om weer naar boven te kunnen kijken. Als wij het seizoen goed willen eindigen, is dit weer een wedstrijd waar we er vol op moeten vliegen.”

Staf en spelers gaan na afloop van de wedstrijd naar Supportershome Monnikenhuize om het kalenderjaar samen af te sluiten. “Onze supporters hebben ons uitstekend gesteund, zeker ook bij de Europese wedstrijden. Om het jaar goed af te slutien moeten we woensdagavond helemaal los gaan.” Vier spelers zijn er woensdagavond in elk geval niet bij. De wedstrijd vs Willem II komt te vroeg voor Maikel van der Werff (knie), Arnold Kruiswijk (rug), Alexander Büttner (hamstring) en Charlie Colkett (knie).

Bron: Vitesse

Meer nieuws? 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair