Connect with us
Arnhem Centrum

Sport

Vitesse strijdend ten onder tegen Lazio

Vitesse Lazio

Het eerste duel van Vitesse ooit in de groepsfase van de Europa League is vanavond met 2-3 verloren gegaan. In een sfeervol GelreDome waren Tim Matavz en Bryan Linssen verantwoordelijk voor de Arnhemse treffers. Marco Parolo, Ciro Immobile en Alessandro Murgia scoorden voor S.S. Lazio.

Oefenmeester Henk Fraser kon voor het Europese duel niet beschikken over middenvelder Thulani Serero en ook routinier Arnold Kruiswijk kon niet aan de aftrap verschijnen.

Gevaar

Het eerste Arnhemse gevaar liet niet lang op zich wachten. Na een lange pass van aanvoerder Guram Kashia kwam de bal via Matavz bij Linssen terecht. Laatstgenoemde kon de bal niet optimaal controleren waardoor de veelbelovende aanval voorbij ging. Ook de bezoekers kwamen al vroeg bij het doel van Vitesse-doelman Remko Pasveer in de buurt. Na een misverstand tussen de Arnhemse sluitpost en Kashia leek Felipe Caicedo te profiteren, maar de spits mikte naast het doel.

Na twintig minuten spelen was het opnieuw Vitesse dat van zich liet horen. Kashia torende boven zijn directe tegenstander uit maar kon de vrije trap van Thomas Bruns niet tot doelpunt promoveren. Nog geen vijf minuten later kwam S.S. Lazio dicht bij een treffer. Nederlander Stefan de Vrij kopte rakelings over het Vitesse-doel.

Man in vorm

In de 33e minuut werd de score geopend. De man in vorm aan Arnhemse zijde, Matavz, schoot de voorzet van Milot Rashica bij de tweede paal binnen: 1-0. Vlak voor beide ploegen richting de kleedkamers vertrokken voor de rust was het nog eenmaal S.S. Lazio dat gevaarlijk werd. Wederom Was het Caicedo die de kans kreeg, maar de spits mikte hoog over. Zo ging de formatie van trainer Henk Fraser rusten met een voorsprong.

Vitesse begon de tweede helft ongewijzigd. S.S. Lazio trainer Simone Inzaghi besloot het roer om te gooien en bracht Immobile in het veld voor Luis Felipe. De druk op de Arnhemse defensie nam in het begin van de tweede helft toe. Vitesse kon de bal niet wegwerken na een kans voor Immobile. Uiteindelijk besloot aanvoerder Parolo de bal uit de lucht te nemen en daarmee zorgde hij voor de gelijkmaker in GelreDome: 1-1.

Veerkracht

De Arnhemmers toonde zich veerkrachtig en creëerden via Rashica een kans op de 2-1, maar de voorzet van de rappe buitenspeler ging net voorbij aan de inlopende Linssen. Een aantal minuten later was het Bruns die het probeerde. Het schot van de nummer tien scheerde net langs de verkeerde kant van de paal.

Een tweede doelpunt voor Vitesse hing in de lucht. In de 58e minuut was het raak voor de geel-zwarten. Wederom werd een voorzet van Rashica binnengetikt, ditmaal door Linssen: 2-1.

Druk

De druk van Vitesse bleef aanhouden. Matavz, maker van de 1-0, probeerde het van afstand maar zag zijn schot over het doel zeilen. In een kolkend GelreDome bleven de Vitessenaren kansen creëren. Bruns leek het derde doelpunt te maken na een handig hakje van Rashica, maar de bal verdween naast het doel. Waar Vitesse de meeste kansen kreeg was het S.S. Lazio dat op gelijke hoogte kwam. Invaller Immobile schoot binnen achter Pasveer: 2-2.

Met nog een kwartier te spelen deed Alessandro Murgia er nog een schepje bovenop voor S.S. Lazio. Maikel van der Werff kon de bal niet wegwerken waardoor de Italiaanse aanvaller kon scoren: 2-3. Hoewel de ploeg van Henk Fraser voor het eerst in de wedstrijd op achterstand kwam bleef de sfeer erin in stadion GelreDome.

Ontzetting

De supporters schaarden zich massaal achter de geel-zwarten. Invaller Luc Castaignos kwam, met nog vijf minuten te spelen, vlak bij de gelijkmaker. De spits zag tot zijn ontzetting de kopbal net over het doel van S.S. Lazio gaan na een voorzet van Bruns.

Beide ploegen kwamen niet meer tot grote kansen en zo ging Vitesse in haar eerste groepsduel in de Europa League strijdend ten onder. Zondag speelt de selectie van trainer Henk Fraser opnieuw een speciaal duel. Zij treden in het jaarlijkse Airborne-duel aan tegen VVV-Venlo.

Bron: Vitesse

Reacties

Reacties

Nieuws

120 kinderfietsen ter controle voor Ome Joop’s Tour

foto: Ome Joop's Tour - Jan Soek

Zaterdag werden ruim 120 fietsen gecontroleerd door de medewerkers van Mantel. Ze controleerde de fietsen van deelnemers die meedoen met Ome Joop’s Tour.  Zo’n 20 fietsen kwamen niet door de keuring.

Mantel.com heeft zaterdag 14 juli in de vestiging op de Overmaat in Arnhem-Zuid de fietsen gekeurd van de deelnemers aan Ome Joop’s Tour van 2018. Ruim 120 fietsen zijn door de medewerkers van Mantel.com gekeurd, het merendeel was direct geschikt om volgende week van start te kunnen gaan voor de 68e editie. De goedgekeurde fietsen zijn voorzien van een ‘Oké’-sticker en bijbehorend certificaat van Veilig Verkeer Nederland.

Goed verloop

Jasper Vos van Mantel.com en Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour, waren beiden erg tevreden over het verloop van de keuring. Jasper Vos: “Je merkt dat we elk jaar steeds iets beter op elkaar ingespeeld raken, het liep alweer beter dan eerdere keren. Vorig jaar was er nog sprake van een wachtrij voor de werkplaats, de doorstroming was nu veel beter.’

 Kennismaken met ploeggenoten en ploegleider

Marcel Legerstee: ‘De fietskeuring is voor Ome Joop’s Tour eigenlijk zo’n beetje het startschot van de ronde. De kinderen zien voor het eerst hun mede-ploeggenoten en maken kennis met hun ploegleider. Het zonovergoten weer zorgde voor een extra stimulans om in de stemming te komen. Wij zijn in ieder geval als altijd vreselijk blij met de gastvrijheid van Mantel.com. Veiligheid is een belangrijk aspect van Ome Joop’s Tour en deze keuring geeft ons een goed gevoel.’

20 fietsen niet door de keuring

Een kleine 20 fietsen kwamen niet door de keuring. De meest voorkomende tekortkomingen waren stuurhandvaten, problemen en los zittende zadels. De ouders/verzorgers van de kinderen hebben de komende week de tijd de fiets te herstellen. Zondag op de verzameldag in Papendal ondergaan de fietsen een herkeuring door de Tourmonteurs.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse en Arsenal Toela spelen gelijk

foto: Vitesse

Vitesse en Arsenal Toela hielden elkaar in Villach in evenwicht: 2-2. Vitesse kwam op voorsprong via Bryan Linssen, na goed voorbereidend werk van Tim Matavz. De 2-0 kwam op naam van Georgii Kostadinov, die een corner in eigen doel werkte. In de slotfase schoot Kantemir Berkhamov een penalty raak en was Daniil Lesovoy de gevierde man na een van richting veranderd schot: 2-2.


Vitesse speelde de eerste helft overtuigend. De 2-0 bij rust was meer dan verdiend. Na een waarschuwing van Jake Clarke-Salter, hij kopte over, was het in de 18e minuut wel raak. Matavz stoomde op, behield het overzicht en legde de bal opzij. Linssen liep keurig mee en schoof de 1-0 tegen de touwen. Elf minuten later was het weer raak. Kostadinov liep een corner in eigen doel: 2-0.

image

image

Dat het slechts 2-0 stond bij rust was een klein wonder, want Vitesse was een klasse beter dan de nummer zeven van Rusland. Onder meer pogingen van Matavz en Hilary Gong werden geblokt.

image

De tweede helft was, mede dankzij een aantal wisselingen, een stuk slordiger en ook een stuk feller. Tien minuten na rust kreeg Berkhamov een gele kaart na een flinke tackle op Alexander Büttner. Nadat Arsenal Toela een aantal keer van zich af beet, leek Vitesse in de loop van de tweede helft weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Invaller Thomas Buitink had zelfs een derde treffer op zijn schoen, maar hij vond de Russische doelman op zijn weg.

image

image

In de slotfase nam de Oostenrijkse scheidsrechter een duwfout waar. Berkhamov benutte de strafschop, al zat Remko Pasveer heel dichtbij: 2-1. Tot overmaat van ramp werd het een minuut voor tijd ook nog gelijk. Een schot van invaller Lesovoy werd van richting veranderd en trof via de binnenkant van de paal raak: 2-2.

image

Vitesse speelt nog een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Dinsdag 17 juli is om 12.00 uur de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou, de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in Klagenfurt/Fischl (Roseneggerstraße 17, 9020 Klagenfurt).

image

Daarna moet de ploeg klaar zijn voor de Europese wedstrijden. Donderdag 26 juli staat namelijk de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Europa League op de planning. Vitesse speelt tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse

Eduardo (’46 Pasveer), Kara (’72 Karami), Thelander (’46 Van der Werff), Clarke-Salter, Büttner (’72 Clark), Bero (’46 Serero), Foor, Beerens, Gong (’46 Bruns), Matavz (’72 Buitink), Linssen (’72 Van Bergen)

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse heeft zwaar tegen landskampioen Shakhtar Donetsk

foto: Vitesse

Shakhtar Donetsk, de elfvoudig landskampioen uit Oekraïne, bleek maandagavond met 1-4 te sterk voor Vitesse. Stepanenko, Butko, Kovalenko en Moraes beslisten het duel in het voordeel van de Champions League-deelnemer. Roy Beerens schoot een minuut voor tijd de 1-4 op het scorebord.

Bij Vitesse maakte Eduardo zijn eerste minuten als Vitessenaar. Ook Jake Clarke-Salter begon in de basis, dat ten koste ging van de vandaag jarige Rasmus Thelander. Shakhtar Donetsk speelde al drie oefenduels en bleef daarin ongeslagen.

image

De tweede oefenwedstrijd begon veelbelovend. Tim Matavz kopte in de derde minuut een voorzet van Kara maar rakelings voorlangs. In de loop van de eerste helft liet Shakhtar Donetsk zien waarom het de kampioen is van Oekraïne. In de 31ste minuut beloonde de Oekraïners zich met de 0-1. Stepanenko kopte een voorzet snoeihard in de rechter bovenhoek. Vijf minuten voor rust verzuimde Totovytskyi de tweede treffer binnen te schuiven. Bij de tweede paal kwam hij een teenlengte te kort.

image

Tien minuten na rust werd Eduardo serieus getest. Een schot van Bolbat draaide naar de lange hoek, maar de Portugese keeper van Vitesse kon met zijn vingertoppen de tweede treffer voorkomen. In de 57ste minuut ontstond een bijna identieke situatie. Nu schoot Butka met zo veel precisie, dat Eduardo kansloos was: 0-2.

image

Na ruim een uur spelen leek Vitesse terug te komen in de wedstrijd. Matavz vond het net, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Kort na dat moment had de ingevallen Mitchell van Bergen de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot de rebound rakelings naast.

image

Waar Vitesse de mogelijkheden niet wist te benutten, sprong Shakhtar Donetsk wel efficiënt met de kansen om. In de 75ste minuut profiteerde invaller Kovalenko namelijk optimaal, toen de rebound bij de tweede paal voor zijn voeten kwam en hij het duel in het slot gooide: 0-3. Shakhtar Donetsk-invaller Moraes tekende even later na een keurige aanval voor de 0-4. Het slotakkoord was voor Vitesse. Beerens zette goed druk vooruit, onderschepte de bal en schoot koelbloedig raak in de hoek: 1-4.

image

Op vrijdag 13 juli staat de derde oefenwedstrijd gepland. Dan neemt de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy het op vs het Russische FK Arsenal Toela.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara (’63 Karami), Van der Werff (’46 Thelander), Clarke-Salter, Büttner (’63 Clark), Serero (’46 Bero), Foor (’80 Ali), Bruns (’46 Van Bergen), Beerens, Matavz (’68 Buitink), Linssen (’81 Berden)

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair