Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Voorlopig geen Hyperloop One-route in Nederland

hyperloop

Vooralsnog komt er geen hyperloop-route in Nederland. Dat blijkt uit de lijst van winnaars en finalisten die Hyperloop One online heeft gezet. Het ging om een route die Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Lelystad met elkaar zou verbinden.

De hyperloop is een concept waarbij zogenaamde ‘pods’ met mensen of goederen door een vacuümbuis reizen. Deze pods kunnen in theorie een snelheid van ruim 1000 kilometer per uur halen. Een volledig rondje langs alle steden van de Nederlandse route zou dan slechts drie kwartier duren.

Wedstrijd

In mei 2016 schreef Hyperloop One een wedstrijd uit voor mogelijke routes. Daarvan zijn nu tien routes als winnaar geselecteerd. Of de hyperlooptrajecten daadwerkelijk gebouwd gaan worden, is nog onzeker. Bedrijven zoals Hyperloop One zijn er vooralsnog niet in geslaagd om de technologie voor honderd procent te laten werken, laat staan dat er ook nog mensen in vervoerd moeten worden.

In Noord-Amerika gaat om één route in Canada (Toronto – Montreal, 640 km), vier in de Verenigde Staten (Cheyenne – Denver – Pueblo, 580 km / Miami – Orlanando, 414 km  / Dallas – Laredo – Houston, 1030 km / Chicago – Pittsburgh, 758 km) en één route in Mexico (Guadalajara, Mexico-Stad, 532 km).

Europa

In de UK zijn twee routes gekozen. Eén loopt van Edinburgh naar Londen en heeft een lengte van 666 kilometer. De andere route gaat van Liverpool via Manchester, en nogmaals Edinburgh naar Glasgow (545 km). Beide ritjes over het hele traject duren volgens Hyperloop One niet langer dan 50 minuten.

In India is een route van Bangalore naar Madras (334 km) en een route van Bombay naar Madras gekozen (1102 km). Ook de tweede route loopt via Bangalore, maar neemt vervolgens een route met minder tussenstops naar de kuststad Madras.

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair