Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Voor Arnhemse kindercircus valt mogelijk het doek

Na zeven succesvolle jaren is het Arnhemse kindercircus ‘Circus op de bult’ er niet in geslaagd voldoende fondsen en subsidies te werven voor het komende jaar en dreigt zij nu de trapeze aan de wilgen te moeten hangen.

Geitenkamp

Dankzij een initiatief van bewoners volgen kinderen uit de Arnhemse wijk Geitenkamp en omgeving al sinds 2010 wekelijks circuslessen bij ‘Circus op de bult’. Regelmatig verzorgen zij optredens op verschillende locaties in en buiten de wijk/stad, van kerstmarkt en ouderencentrum tot Festival Hoogte 80. De spelers zijn kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar in samenwerking met vrijwilligers, ouders en professionele kunstenaars uit de wijk.
De repetities vinden plaats in de achterstandswijk Geitenkamp, waar veel mensen met een minimum inkomen en sociaal zwakke gezinnen wonen. Er heerst hoge werkloosheid en veel mensen leven hier in sociaal isolement. Het circus doet een beroep op verhulde kwaliteiten van de doorgaans zwakkere kinderen. Middels dit project wordt de sociale cohesie bevorderd. Samenwerking, saamhorigheid, (zelf)vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid, sociale, lichamelijke, expressieve, en creatieve vaardigheden worden met dit project gestimuleerd.

Geen fondsen en subsidies

Jarenlang heeft ‘Stichting Circus op de bult’ haar budget rond kunnen krijgen met bijdragen van fondsen en overheid. Dit maal blijken diverse fondsen minder gul in hun bijdragen en ook de gemeente Arnhem toont zich niet bereid bij te springen. Het behoeft voor de vele mensen, oud en jong, die ‘Circus op de bult’ een warm hart toedragen, geen betoog dat het circus door de jaren heen bewezen heeft een belangrijke rol in de wijk te vervullen en dat het wegvallen hiervan een onomkeerbaar verlies betekent.

De hoop blijft echter bij hen leven dat ‘hun’ circus van de ondergang gered zal worden.

 

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair