Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Denk en Verenigd Arnhem gaan samen in de verkiezingen

Gisteren hebben de besturen van de lokale partij ‘Verenigd Arnhem’ en landelijke beweging Denk bij elkaar gezeten. Samen hebben ze besloten om met de gemeentelijke verkiezingen in 2018 gezamenlijk op te trekken. Dat liet de partij Denk weten.

Gisteren waren de Tweede Kamerleden Kuzu en Oztürk van Denk aanwezig in Arnhem. Ze hebben gesproken met de lokale partij Verenigd Arnhem. Al eerder flirtten beide partijen met elkaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dit beviel beide organisaties blijkbaar zo goed dat er nu is gekozen om gezamenlijk op de lijst te staan. Zowel Denk als Verenigd Arnhem willen aangeven dat het niet om een fusie gaat maar om een samenwerking. “Nu gaan we vooral samenwerken. Wat de toekomst ons gaat brengen, dat moeten we nog zien!”

Naam?

Zowel Denk als Verenigd Arnhem wilde geen uitspraak doen over een nieuwe naam. “Wij zullen binnenkort bekendmaken welke naam wij zullen dragen”, aldus raadslid Kürsat Bal. Beide organisaties benadrukken dat er veel overlap is tussen beide visies. Over de lijsttrekker of namen op de kieslijst willen beide partijen ook nog geen uitspraken doen. Bal: “Ook hierover zullen wij binnenkort uitspraken doen.”

Samenwerking

Dat partijen elkaar weten te vinden blijkt regelmatig. Zo werken CU en SGP regelmatig met elkaar in kleine gemeenten met de gemeenteraadsverkiezingen. De samenwerking moet vooral zorgen dat de achterban van beide organisaties niet verdeeld gaan stemmen.

Meer nieuws?

mom in balance

 

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair