Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

‘Arnhem voorbeeldgemeente stadslandbouw’

stadslandbouw mooieweg

Arnhem moet een voorbeeldgemeente worden voor stadslandbouw. Dat is de visie van het College van B. en W. Ze willen bijvoorbeeld dat alle scholen een moestuin krijgen. Ook zou er binnen de stadsgrenzen commerciële landbouw moeten komen. De gemeente trekt hiervoor 25.000 euro per jaar uit.

Arnhem bezit volgens de gemeente 200 hectare landbouwgrond die nog nauwelijks voor stadslandbouw wordt gebruikt. Daar liggen dus kansen, zo is de verwachting.

Dichtbij

Volgens verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden is het niet langer de vraag of stadslandbouw van belang is, maar hoe we er vorm aan geven. “Het is onbestaanbaar dat ons voedsel in de huidige tijden nog duizenden kilometers af moet leggen voordat we het consumeren. Ons streven is om de productie, distributie en handel letterlijk dichtbij te houden.”

En dat kan, vindt Van Burgsteden. “Talrijke initiatieven in onze stad bewijzen dat. Als lokale overheid zien we daarin voor onszelf een voorbeeldrol weggelegd. Daarnaast zijn we in staat om initiatieven te verbinden en soms een steuntje in de rug te geven.”

Budget

Het belang van stadslandbouw is evident, concludeert het college in zijn visie op stadslandbouw. Grote en kleine initiatieven moeten daarom de ruimte krijgen in de stad, vinden ze. Om dit soort initiatieven mogelijk te maken is er een budget voorhanden van jaarlijks 25.000 euro.

Arnhem wil serieus werk maken van deze nieuwe vorm van landbouw. “Een en ander sluit bovendien naadloos aan op de opgave om een duurzame, circulaire stad te worden.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair