Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Wijkverenigingen Arnhem-Noord werken samen voor behoud Trolleybus

Trolleybus 2

De Dorpsraad Schaarsbergen, De Penseelstreek (Hoogkamp, Sterrenberg en Gulden Bodem) en de wijkvereniging Burgemeesterswijk slaan de handen ineen voor een trolleybusverbinding in hun wijken. Zij doneren symbolisch ieder één euro aan de Provincie Gelderland en gedeputeerde Conny Bieze (VVD) zodat deze zo snel mogelijk een pilot start met Trolley 2.0 in de betreffende Arnhemse wijken.

Door een aanpassing in de dienstregeling per december 2017 verdwijnt Lijn 2 uit Arnhem-Noord en daarmee ook de trolleybus. Lijn 9 neemt de route van Lijn 2 over, maar deze rijdt op aardgas. “De bus op aardgas zorgt voor extra CO2 uitstoot en maakt meer lawaai”, stellen de wijkverenigingen.

Verbonden

De trolleybus is sterk verbonden met Arnhem, vinden ze. “Lijn 2 was zelfs één van de eerste trolleylijnen in Arnhem. De besturen van de wijkverenigingen pleiten dan ook voor een behoud van de trolleybus. Dit zou kunnen door het mogelijk maken van een pilot met een nieuwe trolleybus: de Trolley 2.0.”

Deze bus laadt zich op aan de bovenleiding en kan vervolgens nog een heel stuk rijden zonder bovenleiding via de opgeladen accu. Hierdoor zou deze bus niet alleen in de Burgemeesterswijk en Hoogkamp, Sterrenberg en Gulden Bodem kunnen rijden, maar ook in Schaarsbergen.

Duit in het zakje

Voor het realiseren van deze Trolley 2.0 pilot is het nodig dat de Provincie Gelderland (die over het openbaar vervoer gaat) een kleine, 12 meter lange, trolleybus aanschaft. Omdat hier natuurlijk de nodige kosten aan zijn verbonden, willen de drie wijkverenigingen een kleine, symbolische, duit in het zakje doen door ieder één euro te doneren.

De wijkverenigingen zijn bereid actief deel te nemen aan de pilot, in samenwerking met de Provincie Gelderland en bewoners. Zij gaan graag in gesprek met de provincie, de Gemeente Arnhem en vervoerder Hermes (Breng) om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de pilot voor Trolley 2.0 zo snel mogelijk te kunnen laten starten, zodat de wijken het zo kort mogelijk zonder trolleybus hoeven te stellen.

Te groot

De reden voor het stoppen met de trolleybus op Lijn 2 is volgens vervoerder Hermes (Breng) het feit dat de huidige trolleybus te groot is voor het beperkt aantal passagiers dat gebruik maakt van deze lijndienst.

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair