Beginpagina Nieuws Zwembad Valkenhuizen zeker zes weken gesloten vanwege asbest

Zwembad Valkenhuizen zeker zes weken gesloten vanwege asbest

5 min leestijd
0
zwem

Zwembad Valkenhuizen blijft nog minstens anderhalve maand gesloten. Dat laat de leiding van het zwembad weten. Hoe lang het complex nog precies dicht blijft, kunnen ze nog niet zeggen. Vorige week is er asbest aangetroffen in het pand.

Om toekomstige risico’s op blootstelling van klanten en medewerkers aan asbest te voorkomen zullen de plafonds boven het ondiepe bad en boven de kleed- en doucheruimten duurzaam en luchtdicht moeten worden afgeschermd. Komende week wordt hiervoor een plan van aanpak gemaakt.

Vervuiling

Woensdag 20 september werd in zwembad Valkenhuizen mogelijke asbestvervuiling geconstateerd. Dat zou zijn gebeurd tijdens een onderzoek dat vooruitliep op de toekomstige sloop van het zwembad. De gemeente Arnhem, als eigenaar van het gebouw, heeft toen besloten zwembad Valkenhuizen preventief te sluiten.

Op 25 en 26 september is een asbestinventarisatieonderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek is geen asbest aangetroffen in de lucht, op muren of vloeren van alle publieke gebruiksruimten zoals de zwembaden en de kleedkamers. Ook de luchtbehandelingskanalen van het zwembad zijn schoon.

Geen risico

Boven het plafond van het ondiepe zwembad is wel asbest in de lucht aangetroffen. Daarnaast is boven het verlaagde plafond van de kleedkamers en doucheruimten vast asbest aangetroffen. Het onderzoeksbureau zegt dat bezoekers van zwembad Valkenhuizen niet zijn blootgesteld aan asbest en dus geen gezondheidsrisico hebben gelopen.

Het zwembad heeft geprobeerd zoveel mogelijk activiteiten te verplaatsen. “Alle kinderen die zwemles hebben in Valkenhuizen bieden we bijvoorbeeld een alternatief voor zwemles in zwembad De Grote Koppel.”

Onaangenaam

Daarnaast gaan ze op zoek naar oplossingen met klanten zoals sportopleiding CIOS, zwem- en waterpoloverenigingen en de scholen die in Valkenhuizen zwemmen. “Uiteraard zijn we als Sportbedrijf Arnhem onaangenaam verrast door de langere sluiting van zwembad Valkenhuizen en we beseffen dat het voor al onze klanten en medewerkers een vervelende situatie is.”

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…