Beginpagina Blog Marcouch presenteert zich met social media

Marcouch presenteert zich met social media

7 min leestijd
0
Marcouch

Molen De Kroon op Klarendal heeft er nu wel een erg prominente fan bij. Kersvers burgemeester Ahmed Marcouch roept in een filmpje op Facebook alle Arnhemmers op om op het monumentale bouwwerk te stemmen. De Kroon dingt mee naar de Molenprijs van de BankGiroLoterij.

“Het is niet zomaar een molen, het is een monument. En ook eentje die gewoon werkt”, prijst Marcouch de molen aan. “Geniet ervan en stem gewoon op deze molen. Dan doe je mij als burgemeester veel plezier, maar ook de vrijwilligers hier in Klarendal.”

Deze ode aan molen De Kroon op Facebook is een onderdeel van een groter publiciteitsoffensief van de burgervader via sociale media. Al enige weken beweegt hij zich door de stad en deelt hij zijn bevindingen op onder meer Facebook.

Vitesse-fan

Daar gebeuren wonderlijke dingen; zo ontpopt de Amsterdammer zich tot Vitesse-fan. Ook sluit hij zich vol vuur aan bij het betoog van openluchtmuseum-directeur Willem Bijleveld. Die vindt dat alle scholieren in Nederland verplicht de Nederlandse canon een keer moeten zien. Uiteraard in zíjn museum, en niet in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Voorlopig hoogtepunt was een voorval dat afgelopen week zelfs de landelijke media haalde. Marcouch vond een portemonnee, die kennelijk uit de kontzak van een fietser was gevallen. Via sociale media riep hij de man op om zich bij hem te melden. Zo kwam hij via via aan het telefoonnummer van de fietser.

Niet herkend

Deze Matthias Poortvliet kreeg al snel een telefoontje. Hij herkende de stem niet, maar was blij dat iemand zijn portemonnee had gevonden. Daarop besloot hij diezelfde avond nog een afspraak met de vinder te maken. Hij herkende hem niet.

“Hij stelde zich voor, maar er begon bij mij geen belletje te rinkelen”, zegt de Arnhemmer tegen Omroep Gelderland. Poortvliet wilde de eerlijke vinder een bedankje geven: “Een paar tientjes vindersloon, maar dat accepteerde hij niet.”

Marcouch probeert zichzelf aan de Arnhemmers voor te stellen via sociale media. Lukt dat? RTV Arnhem ging de straat op en vroeg het aan Arnhemmers. Het lijkt ze weinig te doen…

Met de sociale media wil Marcouch het hart van de Arnhemse burger winnen. Heeft dit ‘charme-offensief’ van de kersverse burgemeester enig effect? Jazeker. Uit een kleine steekproef blijkt dat een meerderheid van de reacties positief is. Niet alleen bij zijn traditionele eigen aanhang, maar ook bij tegenstanders.

Kritiek

Toch is er ook kritiek. Sommigen denken dat alles in scène is gezet. “Een zorgvuldig geplugd bericht om zijn imago te verbeteren”, twittert iemand. Een enkeling komt zelfs met de opmerkelijke beschuldiging dat Marcouch de portemonnee heeft gerold uit de zak van de fietser. De burgemeester moet nog veel leuke verhalen op Facebook zetten om alle Arnhemse harten te winnen…

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Blog

Bekijk ook

‘Arnhemse dierenbeul’ blijkt Engelse inwoner die al opgepakt is

Een filmpje over een man die een hond mishandelt, is viral gegaan op social media. Het nar…