Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gevangenisstraffen voor witwassen geld na plofkraak

geld

De rechtbank heeft drie mannen uit Arnhem tot gevangenisstraffen en een werkstraf veroordeeld omdat ze geld hebben witgewassen. Een 29-jarige man uit Rheden werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Een van de mannen kreeg ook nog straf wegens handel en bezit van cocaïne.

Plofkraak

De mannen hebben binnen een korte periode een groot geldbedrag witgewassen, oordeelt de rechtbank. Dit geld was afkomstig van een plofkraak. De mannen hebben het met verf besmeurde geld op bankrekeningen van de Rabobank gestort, om het geld vervolgens weer te pinnen. De mannen hebben daarbij gebruik gemaakt van de pinpassen en bankrekeningen van andere personen. De Rabobank deed na het ontdekken van het besmeurde geld aangifte van witwassen.

De rechtbank rekent het de mannen aan dat zij door hun handelwijze een bijdrage hebben geleverd aan het in stand houden van plofkraken.

Cocaïne

Een 23-jarige man uit Arnhem werd ook veroordeeld voor het handelen in en het in bezit hebben van cocaïne. Hij kreeg een gevangenisstraf van 300 dagen, waarvan 204 voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Aan deze voorwaardelijke straf is een meldplicht bij de reclassering als bijzondere voorwaarde verbonden.

Een andere 23-jarige man uit Arnhem kreeg voor zijn aandeel een gevangenisstraf van 4 weken opgelegd. Daarnaast moet hij 2 eerder voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 1 maand en 2 weken uitzitten. Een 24-jarige Arnhemmer kreeg een celstraf van 4 maanden opgelegd. Ook moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden uitzitten.

Vrijgesproken

Een 29-jarige man uit Rheden werd vrijgesproken van betrokkenheid bij het witwassen. Volgens de rechtbank kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat het feit heeft gepleegd.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair