Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 02-10-2017 tot en met 08-10-2017

geboren

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren:

Elena  C.Y., dochter van N.L. Cheung en  S.S. Zheng
Chayenna J.X., dochter van L.T.F. van der Linden en P.C. Nijholt
Jaidey T.A., dochter van R. Verheij en J. Stobbe
Walter, zoon van R.van Stijn en S.L.Gazendam
Muhammad, zoon van H. Al-Hasan en S. Watar
Bente L., dochter van M.J. Westdijk en I. Lüttmann
Matthias, zoon van W. Binnendijk en D. Volk
Guus J.R., zoon van P.J.G. Gerbrands en C.E. Maigret
Julia R., dochter van L. Hofman en M.H.W.C. van Elk
Julie J.C., dochter van R.H. Freriks en J.E.S. Zeeuw
Faye., dochter van M. Verhoeven en C. Janssen
Zoë M., dochter van T.P. Rutten en S.A.E. Walda
Fleur, dochter van J. Jansen en S.M.M. Derksen
Brandon S., zoon van J. Uithof en S. Averdijk
Emmely J., dochter van M.M. Elderhorst en A.M. Hofmeester
Stijn P.A., zoon van A.M.Wouda en N.A.Stokman
Liam R., zoon van K.Szalata en M.A. ten Hove
Ara, zoon van A. Aghai Govari en M.M.M. Moorman
Elena N., dochter van N.A.K.H. Tan en M.M. Morsink
Tieme S., zoon van S.K. de Vos en P. Wessels
Nika, dochter van J.J.M. Bovenschen en G.R.E.Hak
Jaxx J.A., zoon van F.J.A.M. Dunselman en M.J.E.M. Vos
Lise, dochter van E.H.A. Helmink en J. Wichmann
Joep, zoon van T. Blaauw en E.P. Beekman

Huwelijk:

M. Knoops en N. Smeenk
F. Vondel en M.C.B. Gerritsen

Geregistreerd partnerschap:

B. van der Zwaard en M. Fransen

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

SP neemt printer mee naar de raadszaal

Tijdens de raadsvergadering van 20 juni heeft de SP een eigen printer meegenomen. De printer wordt gebruikt om moties en amendementen te printen bij onderwerpen.

Dat de fractie van Gerrie Elfrink een actieve club is die met grote regelmaat moties, amendementen en rondvragen indient blijkt maar weer tijdens de gemeenteraad. Want tijdens de raadsvergadering van 20 juni kwam het wel tot een climax, daar had de fractie van SP een mini printer meegenomen om amendementen en moties in te dienen.

Volgens burgemeester Marcouch is het erg ongebruikelijk maar wel toegestaan om een eigen printer mee te nemen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Waterspektakel tijdens wijkmarkt Geitenkamp

Foto: Zefanja Hoogers

Op zaterdag 30 juni tussen 14.00u en 16.30u is er een waterspektakel op de Schuttersbergweg ter hoogte van de Fokke Noordhoffstraat in de wijk Geitenkamp. De Geitenkamp met zijn hoogteverschillen kampt bij heftige regenbuien met wateroverlast en het rioleringsnetwerk wordt momenteel helemaal vervangen. Maar samen met waterspuwers en het klimaatbestendig maken van tuinen, kunnen bewoners op de Bult het wel aan: van wateroverlast naar waterpret!

Schatgravers

In de straten die vanwege de werkzaamheden open liggen, trekken acteurs Wim Hilgeman en Stefan Papp al vanaf 2016 met de mannen van aannemersbedrijf Dusseldorp bij de schaftkeet in. Als Schatgravers werken zij op de openliggende straten en zoeken er schatten onder de grond, maar ook achter de voordeuren van de bewoners – de verhalen over het leven in de straat. Deze verhalen hebben zij als ‘Parels op de Bult’ al twee edities van het Hoogte80 festival mobiel ten tonele gevoerd. Zij vloggen daar ondertussen ook over en van de nieuwe ‘Parels op de Bult’ kunnen bezoekers in de Wijkbios die dag meegenieten. Maar bovenal: de wijkmarkt op 30 juni zal theatraal door de Schatgravers worden geopend én omlijst.  Spektakel gegarandeerd!

Tuinontwerp wedstrijd

Alleen het vervangen van het riool biedt niet genoeg oplossing voor de waterproblemen die de wijk kent. Wijkbewoners kunnen zelf bijvoorbeeld hun tuinen klimaatbestendiger inrichten. Atelier BenA heeft een toolbox ontwikkeld met maatregelen voor het waterbestendig maken van je tuin. Binnen het rioleringsproject op de Geitenkamp vormt deze toolbox de basis voor een workshop met bewoners. Maar op de markt van 30 juni presenteren zij een tuinontwerpwedstrijd! Meedoen is altijd prijs, elke ontwerp wordt daadwerkelijk gerealiseerd. Maar welke straat wint de hoofdprijs?

Waterspuwers

Niet al het regenwater hoeft in de riolering te verdwijnen.  Het kan het afgekoppeld worden om te gebruiken voor andere doeleinden, zoals planten, zomerzwembadje of auto wassen. Productontwikkelaar Luuk Wienk heeft op het Hoogte80 festival bezoekers zelf ontworpen waterspuwers laten maken. Ook tijdens de markt zal er weer een workshop zijn. Maar spannender: deze dag zal een eerste regenpijp doorgezaagd worden om met een waterspuwer regenwater mee af te koppelen!  De Geitenkamp zal uiteindelijk voorzien zijn van 1000 fonteinen!

Partners

Tijdens de wijkmarkt zullen er versnaperingen te vinden zijn, gesponsord door Enjoy & Learn en KoffieKaffee de Beijer. Activeringsteam Geitenkamp verzorgt heerlijke watergruwel. Ook zullen we een foto-expositie kunnen zien van het project ‘Mijn Watertuin’.

‘1000 fonteinen op de Geitenkamp; van wateroverlast tot waterpret’ is een samenwerking tussen de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem, Gemeente Arnhem, aannemersbedrijf Dusseldorp, Volkshuisvesting Arnhem, meerdere ondernemers en vooral Bult-bewoners.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Nijmegen had geen plan om heroïneverslaafden naar Arnhem te verplaatsen.’

foto: Wikimedia

Volgens wethouder van der Zee (VVD) wilt gemeente Nijmegen hun heroïneverslaafden niet naar Arnhem sturen op het moment dat ze moeten gaan bezuinigen op de hulpverlening. Dit was de reactie op de vraag van SP-raadslid Gerrie Elfrink aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Volgens wethouder Roeland van der Zee (VVD) is er geen probleem rondom de verslavingszorg van heroïneverslaafden in Nijmegen. Die heeft als doelstelling in hun coalitieakkoord dat het budget van verslavingszorg wordt afgebouwd. “Ambtelijk zijn er gesprekken geweest tussen Arnhem en Nijmegen. Zij hebben aangegeven niet de ambitie te hebben om der verslaafden naar Arnhem te sturen.” aldus wethouder Roeland van der Zee.

Echter geloofd SP-raadslid Gerrie Elfrink dit niet. Hij overweegt andere raadmiddelen in te zetten. Welke dit zijn, is nog onbekend.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair