Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Sint-intocht niet meer door Klarendal; bewoners boos

Klarendallers zijn boos omdat ze een nieuwe traditie wordt afgepakt. De organisatie van de Sinterklaas-intocht heeft besloten de route aan te passen ten nadele van hun wijk. Ze hebben een brief gestuurd naar de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz met de vraag om toch de route door Klarendal te laten lopen.

De Sinterklaas-intocht loopt al langer door de wijk. Echter, heeft de organisatie van de Sinterklaas-intocht toch anders besloten. Als Klarendallers Sinterklaas van dichtbij willen zien kunnen ze naar de Van Muijlwijkstraat. De Sinterklaas-intocht is op 18 november. 

Naast de pepernoten, zwarte pietendiscussie is er in Arnhem ook de routediscussie. Want de wijkvereniging van Klarendal wil graag dat Sinterklaas ook dit jaar langs hun wijk komt. Echter, heeft Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz anders besloten.

Inkorten

“Dat er in Klarendal mensen teleurgesteld zijn dat de intocht niet meer over de Catharijnestraat en de Klarendalseweg gaat snap ik. U begrijpt natuurlijk ook dat het onmogelijk is tijdens de intocht alle Arnhemse wijken te bedienen”, zo laat Albert van den Brul, secretaris van de stichting aan de wijk weten. “De lengte van de route noopt ons echter om, na een tweetal jaren voornoemde straten wel aangedaan te hebben, een en ander in te korten.”

Maar ondanks dat Sinterklaas niet door de wijk komt, hoeven Klarendallers niet ver te lopen. Want Sinterklaas komt langs de Van Muijlwijkstraat. De Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz nodigt dan alle Klarendallers uit om Sinterklaas daar te komen vieren.

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair