Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Sint-intocht niet meer door Klarendal; bewoners boos

Klarendallers zijn boos omdat ze een nieuwe traditie wordt afgepakt. De organisatie van de Sinterklaas-intocht heeft besloten de route aan te passen ten nadele van hun wijk. Ze hebben een brief gestuurd naar de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz met de vraag om toch de route door Klarendal te laten lopen.

De Sinterklaas-intocht loopt al langer door de wijk. Echter, heeft de organisatie van de Sinterklaas-intocht toch anders besloten. Als Klarendallers Sinterklaas van dichtbij willen zien kunnen ze naar de Van Muijlwijkstraat. De Sinterklaas-intocht is op 18 november. 

Naast de pepernoten, zwarte pietendiscussie is er in Arnhem ook de routediscussie. Want de wijkvereniging van Klarendal wil graag dat Sinterklaas ook dit jaar langs hun wijk komt. Echter, heeft Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz anders besloten.

Inkorten

“Dat er in Klarendal mensen teleurgesteld zijn dat de intocht niet meer over de Catharijnestraat en de Klarendalseweg gaat snap ik. U begrijpt natuurlijk ook dat het onmogelijk is tijdens de intocht alle Arnhemse wijken te bedienen”, zo laat Albert van den Brul, secretaris van de stichting aan de wijk weten. “De lengte van de route noopt ons echter om, na een tweetal jaren voornoemde straten wel aangedaan te hebben, een en ander in te korten.”

Maar ondanks dat Sinterklaas niet door de wijk komt, hoeven Klarendallers niet ver te lopen. Want Sinterklaas komt langs de Van Muijlwijkstraat. De Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz nodigt dan alle Klarendallers uit om Sinterklaas daar te komen vieren.

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair