Beginpagina Nieuws Archief Arnhemse schoenfabriek Dukskoen stopt ermee

Arnhemse schoenfabriek Dukskoen stopt ermee

4 min leestijd
0
Dukskoen

De Arnhemse schoenfabriek Dukskoen houdt op te bestaan. Oprichter Martijn Duk laat in een bericht weten dat het niet mogelijk ‘het team op volle sterkte’ te krijgen. Het bedrijf bestond sinds juni 2016.

In een voormalig schoolgebouw in het Coehoorngebied werden leren schoenen met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Dertien mensen uit verschillende gemeenten startten met het leer-werktraject bij Dukskoen. Maar meerdere mensen om diverse redenen met het traject, stelt Duk. “Op dit moment is de basis te smal. Het bleek lastiger dan gedacht om het team bij elkaar te houden.”

De gemeenten geven aan dat ze op korte termijn geen nieuwe mensen kunnen voordragen, zegt Duk. “Daardoor is het niet mogelijk om het team weer op volle sterkte te krijgen. Met pijn in mijn hart heb ik daarom moeten besluiten om ermee te stoppen.

Dit werd volgens Duk mogelijk gemaakt door meerdere financiers. “De schoenen werden steeds beter en de eerste paren zijn inmiddels verkocht.”

Teleurstelling

Dat is een teleurstelling voor de Dukskoen-oprichter. “Maar ook voor alle mensen die op welke manier dan ook bij Dukskoen betrokken waren. Ondanks deze afloop kijk ik trots terug op deze periode en hetgeen we in korte tijd hebben neergezet.”

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Archief

Bekijk ook

Vitesse schiet niets op met 1-1 bij Zulte Waregem

Vitesse heeft aan het uitduel met Zulte Waregem in de Europa League een punt overgehouden.…