Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

PlatteTV neemt intrek in oude ABN Amro-kantoor Johnny van Doornplein

Gelukkig is er goed nieuws voor het leegstaande pand naast de bloemist op de Johnny van Doornplein. Na ruim 30 jaar in winkelcentrum Presikhaaf te hebben gezeten, werd het tijd voor een frisse start voor de mediaspecialist PlatteTV.  Het pand op de Johnny van Doornplein stond al een tijd leeg en werd beheerd door een anti-kraak organisatie. Daarvoor zat de ABN-Ambro er met een kantoor.

Vanaf zaterdag is er weer een winkel gevuld op de Johnny van Doornplein. Na ruim 30 jaar in winkelcentrum Presikhaaf te hebben gezeten vond mediaspecialist PlatteTV de tijd om te verhuizen. Naast normale afmetingen van TV hebben ze daar ook hele kleine scherm afmetingen tot hele grote XXL-afmetingen.

Ook heeft de ondernemer gekozen om niet de schermen te dicht op elkaar te plaatsen maar meer afstand te nemen. Hierdoor kunnen bezoekers rustig en overzichtelijk een keuze maken. Ook zijn er diverse audioruimtes gemaakt zodat bezoekers in een afgesloten ruimte kunnen luisteren in een woonkamersetting.

Feestelijke opening

Om het te vieren dat er een verhuizing is, zijn er speciale aanbiedingen. Voor echte TV-fans zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Sommige tv’s en speakers zijn bijna 50% goedkoper. Op het moment is er ook een inruilpremie op oude tv en audio. Bezoekers worden zaterdag ontvangen met een hapje en drankje. Meer informatie over PlatteTV is te vinden op hun site.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair